Victron Blue Smart IP65 Acculader 12V 4A

€ 95,00
Op voorraad


verzending: 2 werkdagen

Afhalen: 2 werkdagen

Art. nr. VI005

    ICL bestellen? klik hier voor info

Victron Blue Smart IP65 Acculader 12V 4A

Intelligente acculader met een efficientie van 95% in een spat waterdichte behuizing en daardoor bestand tegen water, stof en chemicaliën. Gratis VictronConnect App om de acculader uit te lezen en in te stellen via smartphone. Met de bijbehorende stekkerverbindingen is het eenvoudig aan te sluiten, acculader is beveiligd tegen ompoling. Geschikt voor lood en lithium accu's tot een capaciteit +/- 75Ah, als onderhoudslader geschikt tot +/- 120Ah Accu's.
De VictronConnect App, configureer en lees de Blue Smart IP65 lader uit met je mobiele telefoon. Je kunt de status van zowel je lader als je accu uitlezen. Je kunt zelfs alle instellingen van je lader regelen met de VictronConnect App. Op je scherm wordt de spanning en de stroom standaard weergegeven.

Bestand tegen water, stof en chemicaliën
Zevenstaps intelligent laadalgoritme Herstel van diep ontladen ‘dode’ accu’s Automatische stroomvoorzieningsfunctie Automatische compensatie bij hoge of lage temperaturen Meerdere andere eigenschappen die de levensduur van de accu verlengen Lage stroommodus om kleinere accu’s op te laden Li-ion accumodus.

'Groene ' acculader met zeer hoge efficiëntie
Met een efficiëntie tot 95% ontwikkelen deze acculaders tot vier keer minder hitte in vergelijking met de industrienorm. En zodra de accu volledig is opgeladen, daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en dat is vijf tot tien keer beter dan de industrienorm. Duurzaam, veilig en stil - Lage thermische belasting op de elektronische componenten. - Bescherm t tegen het binnendringen van stof, water en chemicaliën. - Beschermt tegen oververhitting: de uitgangsstroom neemt af als de temperatuur naar 60°C stijgt, maar de acculader valt niet uit. - De acculaders zijn volledig geruisloos door: geen koelventilator of andere bewegende onderdelen.
Opslag-modus: minder corrosie van de positieve platen
Zelfs de lagere druppelladingsspanning die na het absorptieladen volgt, zal corrosie veroorzaken. Daarom is het van wezenlijk belang de laadspanning nog verder te verlagen als de accu meer dan 48 uur aan de acculader aangesloten blijft. Temperatuurgecompenseerd opladen De optimale laadspanning van een loodzuuraccu is omgekeerd evenredig met de temperatuur. De Blue Power IP65-lader meet de omgevingstemperatuur tijdens de testfase en compenseert de temperatuur tijdens het opladen. De temperatuur wordt nogmaals gemeten als de lader zich tijdens het druppelladen of de opslag in de lage stroommodus bevindt. Speciale instellingen voor een koude of warme omgeving zijn daarom niet nodig Li-ion accumodus De Blue Power-lader maakt gebruik van een specifiek laadalgoritme voor Li-ion (LiFePO₄) accu’s, met automatische veiligheids - resetfunctie voor Li-ionaccu’s bij een te lage spanning.
Herconditionering
Een loodzwavelzuuraccu die niet voldoende is opgeladen of meerdere dagen of weken in ontladen toestand heeft verkeerd, zal als gevolg van sulfatering verslechteren. Als het op tijd wordt opgemerkt, kan de sulfatering soms deels ongedaan worden gemaakt door de accu op te laden met een lage stroom naar een hogere spanning.
Herstelfunctie voor diep ontladen accu’s
De meeste acculaders die beschermd zijn tegen omgekeerde polariteit herkennen en laden dus een accu niet op die naar nul of bijna nul volt is ontladen. Echter, de Blue Power-lader zal proberen om een diep ontladen accu opnieuw op te laden met een lage stroom en daarna het normale opladen hervatten zodra er voldoende spanning op de accu -aansluitingen is.
Specificaties
EAN 6011633625601
Merk Victron
Geschikt als voeding Ja
Type acculader Semi tractie + Lithium
Aantal uitgangen 1
Uitgangsspanning (DC) 12VDC
Laadstroom (A) 4A
Ingangsspanning (AC) 230VAC (180-265VAC)
IP klasse IP65 spatwaterdicht
Hoogte 190 mm
Breedte 95 mm
Lengte of Diepte 47 mm
Gewicht 0,90 kg
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Victron Blue Smart IP65 Acculader 12V 4A
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page