ikwilum-s-montage

U bent opzoek naar een bedrijf waar u niet alleen het product kan aanschaffen maar waar deze ook gemonteerd kan worden? Ikwilum.nl monteert de meeste producten welke wij verkopen ook in eigen werkplaats. Wij monteren onder andere CaravanMovers, zonnepanelen, omvormer ac/dc, elektrische caravan pootjes etc.

CaravanMover montage

CaravanMovers zijn er inmiddels in vele verschillende soorten. Halfautomaat, volautomaat vele verschillende merken en dan kan er ook nog een verschil in chassis van de caravans zitten. Doordat wij vele montage van de movers verrichten weten wij van veel caravans al wat wel en niet kan. Mocht het zo zijn dat wij het niet direct weten dan kunnen we meestal na het zien van foto's van het chassis alsnog duidelijk aangeven welke mover voor u het beste is. Maar zoals gezegd hebben wij ruime ervaring in het monteren van een mover. Het monteren van een mover is wanneer u een standaard chassis heeft normaliter vrij goed zelf te doen. Als u de handleiding van de desbetreffende mover goed volgt dan heeft u in een dag tijd de mover gemonteerd. Echter kan het natuurlijk zijn dat u geen tijd heeft of u heeft een caravan waar aanpassingen aangedaan moeten worden voordat er een montage verricht kan worden, in die situaties is het mooi dat wij van Ikwilum.nl de montage voor u in onze werkplaats kunnen verrichten. Wij zijn gemiddeld zo'n 3,5 uur bezig met het monteren van een mover dit is een stuk korter als wanneer u het zelf zou doen simpelweg omdat wij precies weten welk boutje/moertje waar hoort. Ook het gebruik van de juiste gereedschappen scheelt een hele hoop in montage tijd. Juiste gereedschappen helpen niet alleen bij de montage tijd maar ook zeer zeker bij de kwaliteit van de montage. Bij het monteren van een mover staat dan ook kwaliteit boven aan de lijst samen met een nette afwerking. 

Voordat wij de montage beginnen hebben wij met u besproken waar in de caravan de elektronica, accu en hoofdschakelaar komen. De montage zelf beginnen wij altijd met het monteren van de mover op het chassis zo weten wij zeker voordat we de binnenzijde installeren dat de mover op de juiste manier op uw caravan past. Zodra wij onder volledig gemonteerd en afgesteld hebben is het tijd voor de binnenzijde. Het monteren van de binnenzijde kan nog wel eens verschillen. Sommige mensen beschikken al over een accu set een ander niet. Aangezien de accu set de plek bepaald waar de rest van de binnenzijde ook gemonteerd word is het belangrijk dat hiervoor de juiste plek gekozen word dit i.v.m. bijvoorbeeld gewicht verdeling, genoeg ruimte om alles in te monteren en een plek waarbij u gemakkelijk de hoofdschakelaar kan bedienen om de mover aan en uit te zetten.

Zodra aan de binnenzijde de besturingskast van de mover gemonteerd is gaan wij de bedrading van de mover naar de besturingskast brengen, bedrading van de mover monteren wij altijd volledig in flexibele buis en de gaten om de bedrading naar binnen te halen worden uiteraard weer netjes afgedicht. Na het aansluiten van de motoren bekabeling op de besturingskast hoeft in principe alleen de besturingskast nog met de accu en hoofdschakelaar verbonden te worden en dan werkt het systeem. Wanneer er dus al een accu en lader in de caravan aanwezig zijn zal hier de besturingskast op aangesloten worden. Wanneer er geen accu en lader aanwezig zijn en u schaft bij ons de mover in combinatie met een accu set aan dan installeren wij ook altijd een stopcontact bij de accu, dit zodat wanneer uw caravan aan de stroom gaat de accu netjes word bijgeladen. Zoals u kunt lezen wanneer u uw mover door Ikwilum.nl laat monteren dan bent u verzekerd van een kwaliteit montage en kunt u er zo mee op vakantie. Niet onbelangrijk nog om te melden na montage krijgt u van ons altijd een uitgebreide uitleg over de werking en hoe om te gaan met de accu wanneer u de caravan naar de winter stalling brengt.

Voorbeeld gemonteerde mover:

Basic 1.8 quattro

Titanium EM505FL

Montage Montage

mover-binnezijde

Klik hier om naar ons CaravanMover assortiment te gaan

Hermontage CaravanMover

Het kan voorkomen dat u al een mover heeft onder uw huidige caravan maar u heeft een nieuwe caravan op het oog en de mover is nog prima. Mocht het hiervoor genoemde het geval zijn dan kunnen wij de mover van uw huidige caravan demonteren en later op uw nieuwe caravan terug monteren. Het kan ook voorkomen dat u een tweedehands mover heeft aangeschaft welke u op uw caravan gemonteerd wilt hebben ook dit kunnen wij voor u verrichten. Wij zullen wel altijd de werking van uw mover testen alvorens wij deze monteren, echter op de werking van het systeem kunnen wij geen garantie geven en is uw eigen risico.

Onderstaand een leuk voorbeeld van een hermontage op een verkoopkraam

hermontage    hermontage

hermontage    hermontage

hermontage    hermontage

Montage zonnepanelen 

Uiteraard kunt u ook bij Ikwilum.nl terecht voor het monteren van een zonnepaneel. Het monteren van een zonnepaneel is prima zelf te doen. Het zonnepaneel zelf moet met speciale montage kit gemonteerd worden op het dak van caravan, camper of boot. Vanaf het zonnepaneel zal er een kabel naar binnen moeten gebracht. Bij een complete zonnepanelen set zit daarvoor een dakdoorvoer welke u waterdicht kunt monteren. De bedrading welke binnen is moet aangesloten worden op de laadregelaar en van de laadregelaar moet deze aangesloten worden op de accu. Nu klinkt dit uiteraard vrij simpel maar ook wij snappen uiteraard dat het niet voor iedereen is weggelegd om een zonnepaneel zelf te monteren. Wij van Ikwilum.nl monteren deze dan ook graag voor u met de kwaliteit die u van ons mag verwachten. Elke montage is bij een zonnepaneel weer anders dus kijken wij altijd alvorens het monteren van het zonnepaneel goed naar hoe het gehele spul gemonteerd zal worden. Bij veel nieuwe campers zijn er bijvoorbeeld voorbereidingen voor de bedrading van het zonnepaneel naar de accu, WIj kijken dus altijd op welke plek deze bedrading zit zodat wij zo min mogelijk bedrading/extra strips in het zicht hebben. Wij monteren alleen zonnepanelen welke wij ook zelf leveren, dit zodat wij ook zeker zijn van de juiste werking en kwaliteit van het product. 

Voorbeeld van een NDS zonnepaneel montage:

NDS-Blacksolar-montage-ikwilum.nl

Voorbeeld van een NDS flexibel zonnepaneel montage:

NDS-flexibel-montage-ikwilum.nl

Voorbeeld van een Power Solar zonnepaneel montage:

Power zonnepaneel montage Power zonnepaneel montage

Zoals eerder al benoemd is het aansluiten van de laadregelaar niet heel moeilijk. Het belangrijkste bij het aansluiten van de laadregelaar is dat u goed opvolgd wat er in de handleiding staat, maar ook de juiste bedradings dikte en kleur gebruiken is van belang. Om u een idee te geven hoe een laadregelaar aangesloten moet worden ziet u hieronder een filmpje. Dit is puur en voorbeeld en de manier van aansluiten kan per laadregelaar verschillen. 

Klik hier om naar ons zonnepanelen assortiment te gaan

Montage Omvormer

Ook voor het monteren van verschillende omvormers bent u bij Ikwilum.nl aan het juiste adres. De DC/AC omvormers en 12-12Vdc types welke wij in ons assortiment hebben monteren wij uiteraard ook. De 12-12Vdc van Xenteq gebruiken wij over het algemeen om de juiste laadspanning te krijgen voor Lithium accu's in de camper. De Omvormer/laadbooster word dan aangesloten op de al bestaande kabel welke vanaf uw huidige omvormer naar de accu toeloopt. Een lithium accu heeft namelijk een andere lading nodig dan een standaard loodzuur of AGM accu. Bij de nieuwere campers is het laadsysteem veelal wel instelbaar op de juiste stand(LifePo4), wanneer dit niet het geval is dan heeft u de Xenteq12-12Vdc nodig. Installatie van dit systeem neemt niet veel tijd in beslag omdat zoals eerder benoemd dit gewoon op al bestaande bekabeling komt. 

Montage van een DC/AC omvormer is in de basis ook vrij simpel. Bij de meest basic montage van de omvormer wordt de omvormer alleen op de accu aangesloten. Na het aansluiten op de accu kan er gebruik gemaakt worden van de 230V stekker uitgang van de omvormer, dit is er over het algemeen een of twee afhankelijk van het aangekochte type. Op het moment dat u de omvormer wilt gebruiken moet u de schakelaar op de omvormer aanzetten en wanneer u klaar bent dan schakelt u hem weer uit met de schakelaar op de omvormer. In dit geval is het aan te raden om de omvormer zo te plaatsen dat de schakelaar makkelijk bedienbaar is en u niet steeds de heleboel overhoop hoeft te halen om er bij te kunnen. Wanneer we een stapje verder gaan met monteren dan kunnen wij bij de meeste omvormers welke wij aanbieden een schakelaar plaatsen welke hoger gemonteerd kan worden. Simpel gezegt we prikken een kabel in de omvormer en hangen boven de bank een kastje met schakelaar waar de kabel op aangesloten wordt. Door de hiervoor genoemde situatie kunt u dus altijd gemakkelijk de omvormer aan en uitzetten. Bedenk vooraf waar u de schakelaar ongeveer wilt hebben, wij kunnen dan samen kijken of dit ook mogelijk is i.v.m. beperkte kabel lengte welke geleverd wordt bij de schakelaars. Zoals gezegt moet er bij de vorige montage situaties gebruik gemaakt worden van de 230V stekker aansluiting van de omvormer.

U zult misschien in de tussentijd al gedacht hebben is het niet mogelijk om het systeem zo te krijgen dat ik via mijn stekker aansluitingen van bijvoorbeeld caravan of camper 230V spanning kan krijgen? Ja wij kunnen het systeem zo monteren dat u niet de 230V stekker uitgang van de omvormer gebruikt maar dat u gewoon via uw stopcontacten 230V heeft alsof u aan de paal hangt op de camping. Wij adviseren altijd vooraf te berekenen welk type omvormer u nodig heeft, maar bij deze installatie is het echt te adviseren niet te klein te gaan omdat u vrij snel toch veel verbruik heeft. Als u ons het systeem wilt laten installeren zodat u via uw eigen stopcontacten 230V spanning heeft laat u zich dan ook vooraf door ons goed informeren over de benodigdheden. Bij het ene merk is er een omschakelbox nodig en bij het andere merk niet maar daarbij is dan weer niet elk type van dat merk geschikt om 230V via uw main 230V systeem te laten lopen.

Wij monteren alleen bij ons aangeschafde omvormers met de daarbij behorende artikelen. Wij zullen dus geen meegebrachte omvormers monteren, dit om de kwaliteit van product en montage te waarborgen.

Xenteq  1500W omvormer welke via een omschakelbox de volledige camper voorziet van 230V:

Xenteq 1500W omvormer    Xenteq omschakelbox 230V  

Klik hier om naar ons omvormer assortiment te gaan

Uiteraard monteren wij van Ikwilum.nl nog meer artikelen uit ons assortiment. Meer weten over montage van deze of andere producten? Neem gerust contact met ons op: +31852013480 of info@ikwilum.nl