Accu Check

€ 15,00
Op voorraad

Art. nr. IK008

    ICL bestellen? klik hier voor info

Accu check

U heeft twijfels over uw accu? Wij kunnen uw accu voor u testen. Wij doen dit doormiddel van een capaciteit test. Deze test duurt een aantal uur afhankelijk van het type accu en capaciteit van de accu. Wij kunnen de meest voorkomende soorten/type accu testen zoals Loodzuur, AGM, gel en Lithium accu's. Door het uitvoeren van deze test weten we erna exact het aantal ampère wat u nog in de accu heeft en hierdoor weten we dus ook of deze nog geschikt is voor uw toepassing.

Wij sluiten uw accu aan op onze tester stellen deze in op uw accu waarna het apparaat geheel automatisch de accu gaat ontladen om de capaciteit te testen. In het voorbeeld hieronder is gebruik gemaakt van de 30Ah Lithium.

Beginaccu-capaciteit-test-begin

Zoals hierboven te zien is begint hier de test pas net, u ziet namelijk 000:15s staan dit betekend dat hij 15 seconden bezig is. rechts ervan ziet u 00.00AH staan dit betekend dat hij nog geen capaciteit van de accu heeft verbruikt dit zal in de volgende afbeelding anders zijn. U ziet ook current staan dat is nu 20.02A verbruik dat betekend dat hij 20Ampere per uur uit de accu trekt en dan dus kijken hoelang hij dit volhoud. Als laatste zien we ook nog het voltage wat de accu op dit moment heeft heeft(12.71V). 

Eindaccu-capaciteit-test-eind

In de afbeelding hierboven is te zien dat de test is beëindigd. We kunnen zien dat het apparaat op 10,69V is afgeslagen en op dit moment geen ampère meer uit de accu trekt. Wat ook te zien is dat hij er 77 minuten en 45 seconden over heeft gedaan en de capaciteit die wij eruit hebben kunnen trekken is 25.80Ah. Deze accu heeft dus niet meer zijn volledige 30Ah die we kunnen gebruiken. Wel is te zien aan de test dat hij voor langere tijd belast kan worden en deze accu is dan ook nog prima te gebruiken voor bijvoorbeeld een caravanmover of als huishoud accu. 

Zie ook onderstaand een korte video over de test. 

U kunt hiervoor langskomen bij ons filiaal in Zwijndrecht. U kunt het beste langs komen met alleen de accu omdat deze dus wel even aan het apparaat moet hangen voor we uitslag hebben. Kijk voor openingstijden: https://ikwilum.nl/openingstijden-filiaal

Let op! neem wel een volgeladen accu mee wanneer u de capaciteit test wilt laten uitvoeren.

Heeft u liever vooraf even contact dan zijn wel zowel per e-mail als telefonisch te bereiken:

E-mail: info@ikwilum.nl

Telefoon: +31(0)852013480

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Accu Check
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page