PowerXtreme X75 Lithium accu. Vernieuwd model! ERGENS ANDERS GOEDKOPER? MAIL ONS VOOR ONS AANBOD.

€ 879,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 16:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: Op werkdagen tussen 9:00 & 16:00

Art. nr. EP004

    ICL bestellen? klik hier voor info

PowerXtreme X75 

De PowerXtreme X75 Lithium accu is de ideale vervanger wanneer uw huidige het begeven heeft. De accu is licht van gewicht, krachtig en onderhoudsvrij. X75 staat voor 75Ah capaciteit. Het kan zijn dat u nu bijvoorbeeld een 120Ah loodzuur accu in de camper heeft en u denk dat een X75 niet voldoende zal zijn. Echter het tegendeel is waar, u kunt met een X75 meer dan dat u zult kunnen met een 120Ah loodzuur accu. Bij een loodzuur accu kunt u maar +/- 40 % van zijn capaciteit daadwerkelijk gebruiken. Bij de X75 is dit 100% en hierdoor is de X75 te vergelijken met een 150Ah loodzuur accu. Het gewicht van deze accu bedraagt slechts 9,6kg en dat is wel echt een serieuze besparing op het gewicht. Een te vergelijken accu loodzuur 150Ah weegt al gauw rond de 30kg. Uiteraard zijn alle hiervoor genoemde punten erg positief, maar aan het aankoop bedrag is wel te zien dat het een flinke investering is. Nu is er gelukkig nog een heel belangrijk voordeel als we kijken naar kosten en levensduur. Deze accu is echt een langer termijn investering, de X75 gaat tot wel 4x zolang mee als een loodzuur accu. Als we dan gaan berekenen wat een accu van 150Ah kost en dat maal 4 ja dan komen we echt wel minimaal op een zelfde bedrag uit als wat de X75 kost, alleen dan heeft u niet alle voordelen gehad over de jaren heen. Het geen ook erg fijn is aan dit type accu dat hij zoals eerder genoemd onderhoudsvrij is. Wij adviseren einde van het seizoen de accu goed vol te laden vervolgens minimaal een accuklem ontkoppelen en dan kunt u de accu gewoon laten staan en behoud hij voor langere tijd zijn spanning.  

Laden van de accu

Zowel de PowerXtreme X75 als de X125 hebben geen interne lader zoals bijvoorbeeld bij de X30. Omdat de accu's veelal gebruikt worden in een camper is dit ook niet nodig omdat de camper over het algemeen al beschikt over een oplaad systseem voor accu's. Waar u wel op moet letten is dat de X75 en X125 geladen moeten worden met een voltage tussen de 14,3 en 14,6. Camper laadsystemen zijn veelal in te stellen op verschillende standen zoals nat, gel en AGM maar voor de lithium accu zou er een Lifepo4 stand op moeten staan. Zolang 1 van de instellingen in iedergeval voldoet aan de voltage waarde dan kunt u die ervoor gebruiken. Niet de juiste instelling maar toch een PowerXtreme accu? Dat kan prima u heeft dan een laadbooster nodig deze plaatst u tussen het huidige laadsysteem en de accu. Deze oplossing dient ook gebruikt te worden bij euro 5 & 6 modellen met een slimme dynamo. Het juiste product hiervoor is in deze link te vinden. 

Bluetooth

De modellen X10, X20, X75 en X125 beschikken over een bluetooth module welke intern in de accu is verwerkt. Door deze module kunt u gemakkelijk de accu status aflezen op uw telefoon. Voor zowel Android als IOS is een app, als u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd dan kunt u met 1 druk op de knop zien of uw accu nog voldoende spanning heeft maar ook hoeveel laad cycli de accu al gehad heeft. zie hieronder 2 voorbeeld schermen van de app:

app1  app2

Als u de app geopend heeft en contact heeft met de accu dan komt u standaard uit op de eerste afbeelding. U ziet in de afbeelding bijvoorbeeld staan SOC 76%. SOC staat voor state of charge, u kunt dus in 1 oogopslag zien dat de accu nog voor 76% is opgeladen. Het kan zijn dat wanneer u de accu voor bijvoorbeeld de winter periode een aantal maanden niet heeft gebruikt hij 0% aangeeft. Mocht dit voorkomen dan betekend het niet dat de accu leeg is, de module heeft zich dan uitgeschakeld i.v.m. langere periode geen gebruik. Zodra u de accu aan de lader heeft zult u zien dat hij vrij vlot wel weer het juiste aangeeft.Kck testwinnaartest winnaar kck

De X30 van PowerXtreme is in een accu test van de kck uitgeroepen tot test winnaar. Het winnen van deze test is niet zomaar. De accu beschikt echt over een combinatie van sterke punten tenopzichte van zijn concurrenten. Dat hij beter uit de test zou komen dan de natte loodzuur accu dat was wel te verwachten, maar dat hij ook de AGM accu's zou verslaan is toch bijzonder. AGM accu's van het merk Optima zijn al jaren een goede optie wanneer het gaat om een mover accu. De accu's van Optima zijn sterk, lekvrij en onderhoudsvriendelijk. De hiervoorgenoemde punten in combinatie met een langere levensduur dan een natte accu maakt dat hij jaren als betere accu werd gezien wanneer je een accu voor de mover zocht. Maar daar is verandering in gekomen. Uit de test van de Kck blijkt dat de accu van PowerXtreme niet alleen Xtreem licht is maar ook nog eens krachtig. Klik hier voor het hele artikel 

5 jaar garantie5 jaar garantie

Omdat Ikwilum.nl is aangesloten als officiële dealer van de PowerXtreme producten kunt u een verlenging krijgen op uw garantie. Standaard zit er 2 jaar op de accu, maar door u te registreren bij de fabrikant met uw aankoop bon van Ikwilum.nl word dit verlengd tot 5 jaar! Vraag bij aankoop naar nadere informatie over registratie zodat u zeker weet dat u de volledige garantie gewaarborgd heeft. 

Leveringsomvang:
 • X75 accu
 • set accupolen
 • montage frame

 Onderstaand vind u een filmpje waarin wij de X75/X125 unboxen(oude kleurstelling) en een stukje uitleg geven over het product:


Voordelen:

 • Ultra lichtgewicht
 • Vele malen krachtiger dan lood
 • Hoge capaciteit; dubbele capaciteit van een vergelijkbare lood accu
 • 3 tot 4 keer langere levensduur dan lood accu
 • LiFePO4 technologie
 • Zeer lage zelfontlading,
 • Optimale veiligheid; en lekkende gassen, vloeistof of explosiegevaar
 • Onderhoudsvrij
 • Milieu vriendelijk: Volledig recyclebaar
 • Eenvoudige montage
 • Status accu afleesbaar via App

  

Technische Specificaties  
Model X75
Nominaal voltage 12.8V
Capaciteit 75Ah
Interne weerstand ≤20mΩ
Max laad voltage 14.6V±0.1V
Begrenzing ontlaad voltage 9V±0.1V
Max continu laadstroom 100A
Max continu ontlaadstroom 100A
Pulse ontlaadstroom 300A
Type accupool M8 + standaard accupool
Levensduur (cycli) >2000
Materiaal behuizing ABS
Laad temperatuur 0℃~ 45℃
Ontlaad temperatuur -20℃~ 55℃
Opslag temperatuur 5℃~ 30℃
Gewicht (kg) 9,6
Afmetingen (mm) 330 x 172 x 217(incl. accupool 240mm hoog)

Montage door Ikwilum.nl
Wilt u de accu door ons laten plaatsen? Dat kan uiteraard, neemt u dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Plaatsing van de accu vind plaats in onze werkplaats te Zwijndrecht(NL). Op het moment dat u ons belt voor een afspraak dan kunnen wij u ook een inschatting doen van de arbeidskosten en hoe lang de plaatsing ongeveer zal duren.
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:PowerXtreme X75 Lithium accu. Vernieuwd model! ERGENS ANDERS GOEDKOPER? MAIL ONS VOOR ONS AANBOD.
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page