PowerXtreme X20 Lithium accu, Vernieuwd model! ERGENS ANDERS GOEDKOPER? MAIL ONS VOOR ONS AANBOD.

€ 399,00
Op voorraad


verzending: Op Dinsdag & Donderdag

Afhalen: 1-2 werkdagen

Art. nr. EP002

    ICL bestellen? klik hier voor info

PowerXtreme X20 Vernieuwd model!

Deze lichtgewicht PowerXtreme X20 is ideaal als vervanger voor de traditionele natte accu voor de CaravanMover. Een voordeel van de PowerXtreme X20 accu is dat het een droge accu is, hierdoor hoeft deze niet meer in een grote accubak. De accu weegt slechts 3,8 kilo wat neerkomt op een flink aantal kilo’s besparing ten opzichte van een 105 Ah natte accu welke u hoogstwaarschijnlijk op dit moment voor de CaravanMover zult gebruiken.

Door gebruik te maken van Lithium techniek kan hij ondanks zijn 20 Ah makkelijk 40 min rangeren, dit komt omdat de accu vele malen beter omgaat met zijn energie. Ook heeft deze accu een minimale zelf ontlading zodat hij ook voor langere tijd opgeslagen kan worden zonder hem steeds bij te hoeven laden. Voordat u de accu weg zet is het wel aan te raden om hem enkele dagen aan de acculader te hebben gehad en vervolgens de accuklemmen van de polen te ontkoppelen. Door de accuklemmen te ontkoppelen zorgt u ervoor dat er geen lek spanning kan ontstaan zodat de accu zijn spanning kan vasthouden. 

De acculader(geïntegreerd in de accu) is geschikt voor accu's van het type Lithium(LiFePO4), dit is belangrijk i.v.m. het laadprofiel welke de accu nodig heeft. U dient dus de acculader welke de accu nu laad er tussenuit te halen. Ook meegeleverd wordt een mooi frame voor de accu, want zoals eerder gezegd de accu hoeft niet meer in een grote accubak en dit bespaard ruimte.

Bluetooth

De modellen X10, X20, X75 en X125 beschikken over een bluetooth module welke intern in de accu is verwerkt. Door deze module kunt u gemakkelijk de accu status aflezen op uw telefoon. Voor zowel Android als IOS is een app, als u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd dan kunt u met 1 druk op de knop zien of uw accu nog voldoende spanning heeft maar ook hoeveel laad cycli de accu al gehad heeft. zie hieronder 2 voorbeeld schermen van de app:

app1  app2

Als u de app geopend heeft en contact heeft met de accu dan komt u standaard uit op de eerste afbeelding. U ziet in de afbeelding bijvoorbeeld staan SOC 76%. SOC staat voor state of charge, u kunt dus in 1 oogopslag zien dat de accu nog voor 76% is opgeladen. Het kan zijn dat wanneer u de accu voor bijvoorbeeld de winter periode een aantal maanden niet heeft gebruikt hij 0% aangeeft. Mocht dit voorkomen dan betekend het niet dat de accu leeg is, de module heeft zich dan uitgeschakeld i.v.m. langere periode geen gebruik. Zodra u de accu aan de lader heeft zult u zien dat hij vrij vlot wel weer het juiste aangeeft.Kck testwinnaartest winnaar kck

De X30 van PowerXtreme is in een accu test van de kck uitgeroepen tot test winnaar. Het winnen van deze test is niet zomaar. De accu beschikt echt over een combinatie van sterke punten tenopzichte van zijn concurrenten. Dat hij beter uit de test zou komen dan de natte loodzuur accu dat was wel te verwachten, maar dat hij ook de AGM accu's zou verslaan is toch bijzonder. AGM accu's van het merk Optima zijn al jaren een goede optie wanneer het gaat om een mover accu. De accu's van Optima zijn sterk, lekvrij en onderhoudsvriendelijk. De hiervoorgenoemde punten in combinatie met een langere levensduur dan een natte accu maakt dat hij jaren als betere accu werd gezien wanneer je een accu voor de mover zocht. Maar daar is verandering in gekomen. Uit de test van de Kck blijkt dat de accu van PowerXtreme niet alleen Xtreem licht is maar ook nog eens krachtig. Klik hier voor het hele artikel 

5 jaar garantie5 jaar garantie

Omdat Ikwilum.nl is aangesloten als officiële dealer van de PowerXtreme producten kunt u een verlenging krijgen op uw garantie. Standaard zit er 2 jaar op de accu, maar door u te registreren bij de fabrikant met uw aankoop bon van Ikwilum.nl word dit verlengd tot 5 jaar! Vraag bij aankoop naar nadere informatie over registratie zodat u zeker weet dat u de volledige garantie gewaarborgd heeft. 


Leveringsomvang

 • PowerXtreme X20 (3,8kg)
 • Laadsnoer(voor de interne lader)       
 • Accumontage frame
 • Set accupolen

 

Zie onderstaand onze unboxing van dit product:


Voordelen:

 • Ultra lichtgewicht
 • Vele malen krachtiger dan lood
 • Hoge capaciteit; dubbele capaciteit van een vergelijkbare lood accu
 • 3 tot 4 keer langere levensduur dan lood accu
 • LiFePO4 Prismatic Cell technologie
 • Zeer lage zelfontlading,
 • Ingebouwde lader en capaciteit indicatie
 • Optimale veiligheid; Geen lekkende gassen, vloeistof of explosiegevaar
 • Onderhoudsvrij
 • Milieu vriendelijk: Volledig recyclebaar
 • Eenvoudige montage

Technische Specificaties  
Model X20
Voltage 12V
Nominaal voltage 12,8V
Capaciteit 20Ah
Max. continu stroom 100A
Kortstondige stroom 150A
Piek stroom 200A
Max. laadstroom 40A
Interne lader; laadspanning 14,6V
Interne lader; laadstroom 4A
AC input 100 - 240 Vac
Gebruikstemperatuur -20 °C to +60 °C
Laadtemperatuur  0 °C to 45 °C
Opslagtemperatuur  -10 °C to 45 °C
Gewicht 3,8 kg
Garantie 5 jaar
Levensduur ( 80% DOD ) >1500 cycli
IP klasse IP 62
Cel chemie LiFePO4
Cel technologie Prismatic
Afmetingen 255 x 177 x 115 mm
Beveiligingen Over/onderstroom, kortsluiting, temperatuur

Montage door Ikwilum.nl
Wilt u de accu door ons laten plaatsen? Dat kan uiteraard, neemt u dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Plaatsing van de accu vind plaats in onze werkplaats te Zwijndrecht(NL). Op het moment dat u ons belt voor een afspraak dan kunnen wij u ook een inschatting doen van de arbeidskosten en hoe lang de plaatsing ongeveer zal duren.
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:PowerXtreme X20 Lithium accu, Vernieuwd model! ERGENS ANDERS GOEDKOPER? MAIL ONS VOOR ONS AANBOD.
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page