NDS SOLENERGY 120W Zonnepaneel SET + SC320M KP120SCM.2

€ 259,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 15:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: ca. 2 werkdagen

8058093762376
Art. nr. BB014

    ICL bestellen? klik hier voor info

NDS SOLENERGY 120W Zonnepaneel SET + SC320M KP120SCM.2 

Complete set bestaande uit een NDS Solenergy 120 W zonnepaneel, NDS SC320M laadregelaar (MPPT) en een witte dakdoorvoer. De KP120SCM.2 zonnepaneel set bevat alles om de accu van uw caravan, camper of boot door middel van zonne-energie van stroom te voorzien.

Zonnepanelen set (120W) voor camper, caravan of boot

De NDS KP100SCM (120W) is een complete set om een zonnepaneel op uw camper, caravan of boot te monteren. Naast een NDS KP120SCM (120W) zonnepaneel, bestaat de set uit de NDS Suncontrol MPPT SC300M laadregelaar, 6 meter kabel en een dakdoorvoer. Deze set voorziet de accu’s in uw voertuig van stroom via zonne-energie.

Zie in onderstaand filmpje hoe wij een 120Watt versie unboxen. U kunt in dit filmpje goed zien hoe het product verpakt word, wat de geïntegreerd montage beugel precies inhoud en welke andere toebehoren er bij een complete set van NDS meegeleverd worden.

Monteren met geïntegreerde beugels

Het NDS zonnepaneel wekt tot 100W energie op. Het paneel is ongeveer 148 x 54 cm en komt met geïntegreerde montagebeugels ongeveer 6 cm boven het dak van uw camper of caravan. Het paneel is zo ontwikkeld, dat het bij zwak licht (zonsopkomst of -ondergang) meer licht opvangt. Door de al geïntegreerde montage beugels kost het u minder tijd en is het gemakkelijker het paneel te installeren.

Het monteren van het paneel op het dak is vrij simpel. U zorgt ervoor dat het dak waar het paneel moet komen schoon is en ontvet. Het hiervoor genoemde is zeer belangrijk voor de hechting van de montage kit welke het paneel op uw dak moet houden.  Niet alleen het dak moet schoon en ontvet zijn maar uiteraard ook de delen waar op het zonnepaneel de kit zal komen. Qua kit keuze is het uiteraard belangrijk dat deze geschikt is voor het monteren van een zonnepaneel. Het is ten zeerste aan te raden om voor u de montagekit gebruik het productinformatieblad hiervan te lezen. Op het productinformatieblad zijn belangrijke punten terug te vinden voor een goede montage. Zo kunt u op het productinformatieblad vinden bij welke temperaturen u de kit mag gebruiken maar ook de droog tijd bij verschillende temperaturen.

Opladen van uw accu

De Suncontrol SC320M laadregelaar kan gebruikt worden om de huishoud accu van caravan, camper of boot op te laden. Ook heeft de laadregelaar een uitgang voor het laden van een start accu. Ook is het mogelijk een tweede zonnepaneel op de laadregelaar aan te sluiten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u nu voldoende heeft aan een paneel maar in de toekomst toch meer vrij gaat staan, voordeel is dan dat u dus alleen een extra paneel hoeft aan te schaffen.

Het aansluiten van de bedrading op de laadregelaar is vrij gemakkelijk. Onderstaand ziet u in ons filmpje hoe het zonnepaneel en de accu aan te sluiten op de laadregelaar.

Tot 120 W vermogen

Het NDS Solenergy 120 W zonnepaneel bestaat uit 36 monokristallijne zonnecellen, die tot 120 W vermogen leveren. De zonnecellen zijn beschermd door een laag Tedlar, waarop weer gehard glas met een anti-reflectielaag ligt. Deze elementen zijn ingekapseld in een dunne ethyleen-vinylacetaat (EVA) boven- en onderlaag. Hierdoor is het zonnepaneel beschermd tegen aanslag en vervuiling.

NDS PSM120WP.2 zonnepaneel in het kort

 • 36 monokristallijne cellen
 • Afmeting (l x b x h): 1520 x 530 x 60 mm
 • Gewicht: 10,5 kg

Technische gegevens

 • Maximum vermogen: 120 W (+/- 3%)
 • Nominale spanning: 12 Volt
 • Nullastspanning: 23,75 V
 • Kortsluitstroom: 6,54 A
 • Spanning bij max. vermogen: 19,62 V
 • Stroom bij max. vermogen: 6,12 A

Het pakket bestaat uit:

 • NDS Solenergy 120 W zonnepaneel
 • NDS Suncontrol SC320M MPPT laadregelaar
 • 6 meter lange bipolaire verbindingskabel (2 x 2,5 mm²)
 • Dakdoorvoer

Topkwaliteit zonnepanelen

Deze NDS panelen voldoen aan de strengste normen voor kwaliteit en veiligheid. Ze zijn o.a. IEC61215, IEC61730 en ISO9001/ISO14000-gecertificeerd. De cellen zijn door middel van omloopdiodes beschermd tegen overspanning. Ook minmaliseren de diodes vermogenverlies door schaduwcorrectie.


Montage door Ikwilum.nl

U kunt bij ons ervoor kiezen om het product zelf te monteren of door ons in onze werkplaats. Als wij de montage voor u mogen verrichten neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak, maar ook niet onbelangrijk montage kosten. Aan de hand van een aantal vragen die wij u stellen kunnen wij u aangeven wat de montage kosten zullen worden. Uiteraard mag u ook per email contact op nemen, langs komen bij ons filiaal in Zwijndrecht voor een echt persoonlijk advies is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Meer weten over Ikwilum’s montages? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over zonnepaneel montage, en zie welke producten wij nog meer monteren.

www.ikwilum.nl/montage

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:NDS SOLENERGY 120W Zonnepaneel SET + SC320M KP120SCM.2
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page