NDS BLACKSOLAR 230W Zonnepaneel SET + SCE360M(N-BUS versie) KPB230-360

€ 629,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 15:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: 1-2 werkdagen

Art. nr. BB108

    ICL bestellen? klik hier voor info

NDS BLACKSOLAR 230W Zonnepaneel SET + SCE360M(N-BUS versie) KPB230-360
Deze NDS Blacksolar zonnepaneel set (KPB230WP) bevat alle componenten die u nodig heeft om de accu van de camper, caravan of boot via zonne-energie te laden. In de set zitten een NDS Blacksolar 230W zonnepaneel (met 4m verbindingskabel), een NDS SCE360M laadregelaar (MPPT) en een dakdoorvoer (zwart).
 
Zie in onderstaand filmpje hoe wij een 120Watt versie unboxen. U kunt in dit filmpje goed zien hoe het product verpakt word, wat de geïntegreerd montage beugel precies inhoud en welke andere toebehoren er bij een complete set van NDS meegeleverd worden.

Monteren met geïntegreerde beugels
Het NDS Blacksolar 230Watt zonnepaneel is voorzien van geïntegreerde montagebeugels, waarmee monteren een eenvoudige klus is. U brengt de verbindingskabel van het paneel eenvoudig naar binnen met de meegeleverde dakdoorvoer. De kabel sluit u vervolgens aan op de laadregelaar, die weer aangesloten is op de accu. Het zonnepaneel vangt dankzij de zwarte kleur nog meer zonlicht op dan reguliere zonnepanelen. Ook is het paneel zo ontwikkeld, dat het bij zwak licht (zonsopkomst of -ondergang) meer licht opvangt.
 
Paneel montage op het dak
Het monteren van het paneel op het dak is vrij simpel. U zorgt ervoor dat het dak waar het paneel moet komen schoon is en ontvet. Het hiervoor genoemde is zeer belangrijk voor de hechting van de montage kit welke het paneel op uw dak moet houden. Niet alleen het dak moet schoon en ontvet zijn maar uiteraard ook de delen waar op het zonnepaneel de kit zal komen. Qua kit keuze is het uiteraard belangrijk dat deze geschikt is voor het monteren van een zonnepaneel. Het is ten zeerste aan te raden om voor u de montagekit gebruik het productinformatieblad hiervan te lezen. Op het productinformatieblad zijn belangrijke punten terug te vinden voor een goede montage. Zo kunt u op het productinformatieblad vinden bij welke temperaturen u de kit mag gebruiken maar ook de droog tijd bij verschillende temperaturen.
 
MPPT laadregelaar voor NDS zonnepanelen
De NDS Suncontrol2 SCE360M is de nieuwste innovatieve laadregelaar voor NDS zonnepanelen. Met de ingebouwde MPPT-technologie optimaliseert deze NDS laadregelaar de energie van elk zonnepaneel: zo leveren ze tot 25% meer energie. Het systeem voert laadcurven met 5 fases uit om uw accu's zo efficiënt mogelijk op te laden. Ook is de SCE360M voorzien van een desulfatiesysteem, om de levensduur van uw accu's te verlengen.
 
Solide en functioneel
NDS heeft de Suncontrol2 voorzien van een professionele aansluitklem. De laadregelaar communiceert door middel van actuele communicatieprotocollen zoals LIN-BUS en CI-BUS. De SCE360M is het hart van de zonnepaneleninstallatie op uw camper, caravan of ander voertuig. Met deze regelaar benut u het potentieel van uw NDS zonnepanelen nu en in de toekomst.
 
Type accu's
D.m.v. jumpers in de SCE360M laadregelaar kunt u een accutype kiezen. De laadregelaar is instelbaar op type accu's AGM, Nat, Gel en ook is deze laadregelaar geschikt voor LiFePO4

 

Technische gegevens NDS Suncontrol2 SCE360M

 • Nominale spanning: 12 V
 • Max. vermogen ingangsmodule: 360 W
 • Maximale laadstroom: 24 A
 • MPPT: Ja
 • Zekering: 30 A
 • Laden startaccu: Ja
 • Ventilator: Ja
 • Afmetingen (l x b x h): 135 x 90 x 43 mm

 

Het aansluiten van de bedrading op een laadregelaar is vrij gemakkelijk. Onderstaand ziet u in ons filmpje hoe de SC360M aangesloten word.

WAT IS N-BUS?
N-BUS is het multidevice communicatieprotocol dat volledig door NDS is ontwikkeld en compatibel is met CI-BUS.
Met N-BUS zijn uw energieapparaten met elkaar verbonden en wisselen ze informatie uit voor een efficiënter energiebeheer aan boord. Het netwerk van apparaten heeft vele voordelen, zoals eenvoudige firmware-updates en vereenvoudigde bediening met één simpele interface.
 
Tot 19,5% efficiënter dan vergelijkbare panelen
Het NDS Blacksolar zonnepaneel (230 W) bestaat uit 160 hoog-efficiënte monokristallijne zonnecellen, die mede dankzij de PERC-technologie tot 19,5% meer rendement opleveren dan vergelijkbare zonnepanelen.

 

Beschermlaag tegen weersomstandigheden
De zonnecellen in dit zonnepaneel zijn goed beschermd tegen aanslag en vuil. Ze zijn ingekapseld in een vacuüm aangebrachte boven- en onderlaag van ethyleen-vinylacetaat (EVA).

 

NDS Blacksolar 230 W (BS230WP) in het kort

 • 160 monocellen
 • Afmeting (l x b x h): 1885 x 72 x 60 mm
 • Gewicht: 17.5 kg
 • Inclusief 4 meter kabel (2 x 4 mm²)
 

Technische gegevens

 • Maximum vermogen: 230 W (+/- 3%)
 • Nominale spanning: 12 Volt
 • Nullastspanning: 27 V
 • Kortsluitstroom: 10,9 A
 • Spanning bij max. vermogen: 21,99 V
 • Stroom bij max. vermogen: 10.46 A

 

Montage door Ikwilum.nl
U kunt bij ons ervoor kiezen om het product zelf te monteren of door ons in onze werkplaats. Als wij de montage voor u mogen verrichten neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak, maar ook niet onbelangrijk montage kosten. Aan de hand van een aantal vragen die wij u stellen kunnen wij u aangeven wat de montage kosten zullen worden. Uiteraard mag u ook per email contact op nemen, langs komen bij ons filiaal in Zwijndrecht voor een echt persoonlijk advies is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Meer weten over Ikwilum’s montages? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over zonnepaneel montage, en zie welke producten wij nog meer monteren.

www.ikwilum.nl/montage

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:NDS BLACKSOLAR 230W Zonnepaneel SET + SCE360M(N-BUS versie) KPB230-360
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page