NDS LIGHTSOLAR 105W (F) Semi-Flex Black Zonnepanneel + SCE320M(N-BUS versie)

€ 389,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 15:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: 1-2 werkdagen

8058093765339
Art. nr. BB110

    ICL bestellen? klik hier voor info

NDS LIGHTSOLAR 105W (F) Semi-Flex Black Zonnepanneel + SCE320M(N-BUS versie) 

LIGHTSOLAR is de "Glass & Frameless" serie, ontworpen voor toepassingen waar gewicht, dikte en sterkte, de basis kenmerken zijn. De cellen van deze mono-kristallijne panelen. Het paneel is geplaatst in een unieke gelaagde constructie: de bovenste laag is van kunststof polymeer, ETFE genaamd, dat zo goed bestand is tegen corrosie en weersinvloeden dat " zelf herstellend " genoemd kan worden. Het oppervlak van het paneel, dat altijd blootstaat aan krassen of andere beschadigingen, is in staat zichzelf te modelleren en vervolgens zijn ideale vorm weer aan te nemen om de zonne-energie te kunnen opvangen. Het onderste deel van de bovenbouw bevat een PCB-plaat die de functie heeft de door de cellen opgewekte warmte te beperken en af te voeren. Het geeft ook stevigheid aan het paneel en dat maakt dit paneel perfect voor nautische toepassingen waarbij het zelfs mogelijk is om (met geschikt en zacht schoeisel) op het paneel te lopen. En het is ook zeer geschikt voor campers met hefdak.


SUNCONTROL2

SUNCONTROL2 is de nieuwste laadregelaar van NDS met afzonderlijke ingangen voor twee zonnepanelen.
De MPPT technologie maakt het mogelijk de energie van elk type zonnepaneel (12V nominaal) te maximaliseren, en de modernste laadcurves uit te voeren, zelfs voor LiFePO4 accu’s.
Het speciale Opticharge-algoritme, ontwikkeld door het NDS, optimaliseert de lading naargelang van de behoeften van de accu en verlengt de levensduur ervan.
SUNCONTROL2 is uitgerust met het nieuwe N-BUS communicatieprotocol, compatibel met Ci-Bus: u kunt nu alle boordapparatuur bewaken, besturen en bijwerken vanaf één enkele NDS Controller.

.

WAT IS N-BUS?

N-BUS is het multidevice communicatieprotocol dat volledig door NDS is ontwikkeld en compatibel is met CI-BUS. Met N-BUS zijn uw energieapparaten met elkaar verbonden en wisselen ze informatie uit voor een efficiënter energiebeheer aan boord. Het netwerk van apparaten heeft vele voordelen, zoals eenvoudige firmware-updates en vereenvoudigde bediening met één simpele interface.

 

WAT BETEKENT MPPT?

Het is het algoritme dat het mogelijk maakt om altijd het “Maximum Power Point” te benutten geleverd door het paneel. Een laadregelaar met MPPT-technologie is in staat een aanzienlijk hoger rendement te behalen dan de PWM-technologie (tot 25% meer). 

In onderstaand filmpje is te zien hoe je de laadregelaar moet aansluiten:

NDS LIGHTSOLAR 105W (KL105F_320) in het kort

Bij de F-versie zit de aansluiting aan de voorkant

 • 36 monocellen
 • Afmeting (l x b x h): 1068 x 503 x 40 mm
 • Gewicht: 3.97 kg
 • Inclusief 3 meter kabel (2 x 2,5 mm²)

 

Technische gegevens

 • Maximum vermogen: 105W (+/- 3%)
 • Nominale spanning: 12 Volt
 • Nullastspanning: 23.3V
 • Kortsluitstroom: 5,45 A
 • Spanning bij max. vermogen: 19,9 V
 • Stroom bij max. vermogen: 5,3 A

 

Het pakket bestaat uit:

 • NDS  LIGHTSOLAR 105W  zonnepaneel
 • NDS Suncontrol SCE320M N-BUS MPPT laadregelaar
 • 3 meter lange verbindingskabel (2 x 2.5mm²)
 • Dakdoorvoer
 • Wartel 1 x PG13

Montage door Ikwilum.nl

U kunt bij ons ervoor kiezen om het product zelf te monteren of door ons in onze werkplaats. Als wij de montage voor u mogen verrichten neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak, maar ook niet onbelangrijk montage kosten. Aan de hand van een aantal vragen die wij u stellen kunnen wij u aangeven wat de montage kosten zullen worden. Uiteraard mag u ook per email contact op nemen, langs komen bij ons filiaal in Zwijndrecht voor een echt persoonlijk advies is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Meer weten over Ikwilum’s montages? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over zonnepaneel montage, en zie welke producten wij nog meer monteren.

www.ikwilum.nl/montage


Schrijf een waardering
Je oordeelt over:NDS LIGHTSOLAR 105W (F) Semi-Flex Black Zonnepanneel + SCE320M(N-BUS versie)
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page