Xenteq Insulation Guard ISO 230-16PP

€ 460,00
Op voorraad


verzending: Op Dinsdag & Donderdag

Afhalen: Ca. 2 werkdagen

Art. nr. EP100

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

Xenteq Insulation Guard ISO 230-16PP

Wanneer u stroom via de omvormer gebruikt buiten het voertuig dan bent u verplicht  een isolatiewachter te installeren.

De Xenteq Isolatiewachter type ISO 230-16PP is onmisbaar als u gebruik maakt van een combi inverter/acculader. Om alle zaken goed op orde te hebben als u gaat werken met een inverter/omvormer of een aggregaat, is het verstandig om een isolatiebewaker te gebruiken. Dit is vooral belangrijk in een voertuig of ander verrijdbare/ verplaatsbare eenheid. Als u buiten het voertuig gebruik gaat maken van 230VAC dan moet u ervoor zorgen dat de installatie veilig is.

In een woonhuis wordt het lichtnet beveiligd door middel van een aardlekschakelaar die aangesloten is op een goede aarde, maar bij gebruik van een inverter of aggregaat in, op of aan een voertuig heeft u dat niet en door middel van het plaatsen van een isolatiewachter kunnen we dit probleem oplossen.

Bij gebruik van een wisselstroom opwekker, bijvoorbeeld in een verrijdbare/verplaatsbare eenheid, zoals bijvoorbeeld mobiele werkplaatsen (bedrijfswagens), marktwagens, brandweervoertuigen en schafketen, is het meestal onmogelijk om een goede veiligheidsaarde te maken. De wetgeving (NEN 1010) verplicht u om ervoor te zorgen dat de personen die werken met de omvormer of aggregaat dit veilig kunnen doen. Als er een installatie in het voertuig of dergelijke is geplaatst en men gaat buiten de eenheid met aangesloten apparatuur werken, dan is men verplicht om een isolatiebewaker te monteren. Er is geen enkele aardlekschakelaar die voldoet, monteer daarom een isolatiebewaker uit de ISO-serie tussen de inverter/aggregaat en verbruikers.

Voor bedrijfsmatig gebruik is het verplicht om een isolatiebewaker te hebben maar u begrijpt dat het ook zeer aan te raden is bij caravans en campers als u buiten stroom gebruikt van de installatie in het voertuig.

Specificaties

  • 3600 Watt max.
  • 16 ampère
  • Afmetingen 122 x 120 x 86 mm
  • Gewicht 0,9 kg

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Xenteq Insulation Guard ISO 230-16PP
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page