PowerXtreme X125 + Xenteq LBC 512-10S Acculader

€ 1.439,00
Op voorraad


verzending: Op Dinsdag & Donderdag

Afhalen: ca. 2 werkdagen

8718247111206
Art. nr. EP041

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

PowerXtreme X125 + Xenteq LBC 512-10S Acculader

PowerXtreme X125

De PowerXtreme X125 Lithium accu is de ideale vervanger wanneer uw huidige het begeven heeft. De accu is licht van gewicht, krachtig en onderhoudsvrij. X125 staat voor 125Ah capaciteit. Het kan zijn dat u nu bijvoorbeeld een 200Ah loodzuur accu in de camper heeft en u denk dat een X125 niet voldoende zal zijn. Echter het tegendeel is waar, u kunt met een X125 meer dan dat u zult kunnen met een 200Ah loodzuur accu. Bij een loodzuur accu kunt u maar +/- 40 % van zijn capaciteit daadwerkelijk gebruiken. Bij de X125 is dit 100% en hierdoor is de X125 te vergelijken met een 250Ah loodzuur accu. Het gewicht van deze accu bedraagt slechts 14,8kg en dat is wel echt een serieuze besparing op het gewicht. Een te vergelijken accu loodzuur 250Ah weegt al gauw rond de 50kg. Uiteraard zijn alle hiervoor genoemde punten erg positief, maar aan het aankoop bedrag is wel te zien dat het een flinke investering is. Nu is er gelukkig nog een heel belangrijk voordeel als we kijken naar kosten en levensduur. Deze accu is echt een langer termijn investering, de X125 gaat tot wel 4x zolang mee als een loodzuur accu. Als we dan gaan berekenen wat een accu van 250Ah kost en dat maal 4 ja dan komen we echt wel minimaal op een zelfde bedrag uit als wat de X125 kost, alleen dan heeft u niet alle voordelen gehad over de jaren heen. Het geen ook erg fijn is aan dit type accu dat hij zoals eerder genoemd onderhoudsvrij is. Wij adviseren einde van het seizoen de accu goed vol te laden vervolgens minimaal een accuklem ontkoppelen en dan kunt u de accu gewoon laten staan en behoud hij voor langere tijd zijn spanning.

Bluetooth

De modellen X10, X20, X75 en X125 beschikken over een bluetooth module welke intern in de accu is verwerkt. Door deze module kunt u gemakkelijk de accu status aflezen op uw telefoon. Voor zowel Android als IOS is een app, als u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd dan kunt u met 1 druk op de knop zien of uw accu nog voldoende spanning heeft maar ook hoeveel laad cycli de accu al gehad heeft. zie hieronder 2 voorbeeld schermen van de app:

app1  app2

Als u de app geopend heeft en contact heeft met de accu dan komt u standaard uit op de eerste afbeelding. U ziet in de afbeelding bijvoorbeeld staan SOC 76%. SOC staat voor state of charge, u kunt dus in 1 oogopslag zien dat de accu nog voor 76% is opgeladen. Het kan zijn dat wanneer u de accu voor bijvoorbeeld de winter periode een aantal maanden niet heeft gebruikt hij 0% aangeeft. Mocht dit voorkomen dan betekend het niet dat de accu leeg is, de module heeft zich dan uitgeschakeld i.v.m. langere periode geen gebruik. Zodra u de accu aan de lader heeft zult u zien dat hij vrij vlot wel weer het juiste aangeeft.Kck testwinnaartest winnaar kck

De X30 van PowerXtreme is in een accu test van de kck uitgeroepen tot test winnaar. Het winnen van deze test is niet zomaar. De accu beschikt echt over een combinatie van sterke punten tenopzichte van zijn concurrenten. Dat hij beter uit de test zou komen dan de natte loodzuur accu dat was wel te verwachten, maar dat hij ook de AGM accu's zou verslaan is toch bijzonder. AGM accu's van het merk Optima zijn al jaren een goede optie wanneer het gaat om een mover accu. De accu's van Optima zijn sterk, lekvrij en onderhoudsvriendelijk. De hiervoorgenoemde punten in combinatie met een langere levensduur dan een natte accu maakt dat hij jaren als betere accu werd gezien wanneer je een accu voor de mover zocht. Maar daar is verandering in gekomen. Uit de test van de Kck blijkt dat de accu van PowerXtreme niet alleen Xtreem licht is maar ook nog eens krachtig. Klik hier voor het hele artikel 

5 jaar garantie5 jaar garantie

Omdat Ikwilum.nl is aangesloten als officiële dealer van de PowerXtreme producten kunt u een verlenging krijgen op uw garantie. Standaard zit er 2 jaar op de accu, maar door u te registreren bij de fabrikant met uw aankoop bon van Ikwilum.nl word dit verlengd tot 5 jaar! Vraag bij aankoop naar nadere informatie over registratie zodat u zeker weet dat u de volledige garantie gewaarborgd heeft.

 

Voordelen

 • Ultra lichtgewicht
 • Vele malen krachtiger dan lood
 • Hoge capaciteit; dubbele capaciteit van een vergelijkbare lood accu
 • 3 tot 4 keer langere levensduur dan lood accu
 • LiFePO4 Prismatic Cell technologie
 • Zeer lage zelfontlading,
 • Ingebouwde lader en capaciteit indicatie
 • Optimale veiligheid; Geen lekkende gassen, vloeistof of explosiegevaar
 • Onderhoudsvrij
 • Milieu vriendelijk: Volledig recyclebaar
 • Eenvoudige montage
 • Status accu afleesbaar via App

Bekijk onderstaand onze unboxing van de X75/X125

  

Technische Specificaties  
Model X125
Nominaal voltage 12.8V
Capaciteit 125Ah
Interne weerstand ≤20mΩ
Max laad voltage 14.6V±0.1V
Begrenzing ontlaad voltage 9V±0.1V
Max continu laadstroom 100A
Max continu ontlaadstroom 100A
Pulse ontlaadstroom 300A
Type accupool M8 + standaard accupool
Levensduur (cycli) >1500
Materiaal behuizing ABS
Laad temperatuur 0℃~ 45℃
Ontlaad temperatuur -20℃~ 55℃
Opslag temperatuur 5℃~ 30℃
Gewicht (kg) 14,8
Afmetingen (mm) 330 x 172 x 217


Xenteq Lbc 500S

De Lbc 500 is nu vernieuwd en wordt voortaan Lbc 500S genoemd. Alle kenmerken, laadspecificaties en kwaliteiten zijn gelijk aan de LBC 500. Maar de S-modellen hebben een extra eigenschap mee gekregen: deze nieuwe laders zijn voorzien van de mogelijkheid voor het aansluiten van een (optionele) temperatuur sensor. Zo kan men het laadproces aanpassen op de de temperatuur van de accu.  

Het uiterlijk is, op een kleine facelift na, vertrouwd gebleven. De LBC 500S is uitgevoerd met kabelogen op de accukabel. Twee krokodillenklemmen, welke in een handomdraai op de kabelogen te monteren zijn, worden los meegeleverd. Zo is de lader ook eenvoudig flexibel inzetbaar. 

Xenteq Lbc acculader 500S serie ook geschikt voor Lithium(LiFePo4 ) accu's.
Door toepassing van de nieuwste switch-mode technieken is deze lader compacter en lichter dan zijn voorganger, de LBC 400 serie, en heeft een hoger rendement (tot 90%). De vele bijzondere eigenschappen en beveiligingen, waaronder dubbele (!) temperatuurbeveiliging en ompoolbeveiliging, resulteren in een zeer geavanceerd en uitermate veilig laadproces. Zo worden de lader, de accu en het laadproces continu beschermt. Deze eigenschappen maken de lader inzetbaar voor vele toepassinggebieden op zowel professioneel- als op recreatief niveau. 

De LBC  serie is geschikt voor permanente aansluiting en inbouw. Zo bevat de lader voor accu’s die langere tijd niet gebruikt worden een speciale functie, de jogging fase. Tevens kan de lader aangesloten blijven/aan blijven staan tijdens belasting van de accu, het starten van een motor of bij aanwezigheid van meerdere stroombronnen. Evenals voorgaande serie is er ook bij de LBC 500 serie geen ventilator gebruikt, dus de fluister stille werking blijft gehandhaafd! De LED aanduidingen voor aflezing van de laderstatus zijn vanuit een grote hoek afleesbaar. Verder bevindt er zich aan de voorzijde van de lader ook één drukknop waarmee zeer eenvoudig de juiste accutype instelling gekozen kan worden. Hierdoor is de LBC 500 te gebruiken voor vele accutypes waaronder: start. semitractie, voltractie, gel-, AGM-, spiral, koolstofvezel en calcium. De LBC 500 is nu tevens geschikt voor de LiFePo4 accu! 
De lader is uitgevoerd met een vaste laadkabel van 1m in lengte. De LBC 500 is tevens inzetbaar als voeding. Om verbruikers rechtstreeks aan te sluiten heeft de lader namelijk een speciale voedingsstand. Zo ontstaat er een stabiele uitgangspanning en kan apparatuur rechtstreeks werken zonder tussenkomst van een accu.

5 jaar garantiegarantie

De Lbc 512-10S komt met 5 jaar garantie. Mocht het voorkomen dat u een probleem ervaart met uw Lbc acculader neem dan contact met ons op. Veelal kunnen we telefonisch of per mail het probleem al oplossen. Mocht het toch zo zijn dat de acculader nagekeken moet worden, zorg er dan altijd voor dat u uw aankoop factuur nog heeft. Bij een garantie claim zal de fabrikant altijd naar de aankoop nota vragen. Zonder aankoop nota heeft u geen recht op garantie.


Artikelnr.   LBC 512-10S
Ingang nom.   230VAC
Uitgang nom.   12VDC
Laadstroom   10Amp.
Afmeting behuizing   233x133x59mm
Gewicht   1,25Kg


Onderstaand filmpje ziet u onze unboxing van de LBC 512S lader

Leveringsomvang combiset X75

 • X125 accu
 • set accupolen
 • accu montageframe
 • Lbc 512-10S
 • set krokodillenbek klemmen
 • leveringsomvang
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:PowerXtreme X125 + Xenteq LBC 512-10S Acculader
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page