Combiset Optima Yellow Top S4.2

€ 330,00
Op voorraad
1-3 werkdagen

4016987113523
Art. nr. HE040

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

Ikwilum Combiset Optima Yellowtop S4.2

Deze combinatie set is ideaal als vervang set voor de traditionele natte accu voor de CaravanMover. Een voordeel van de Optima accu is dat het een droge accu is, hierdoor hoeft deze niet meer in een grote accubak. De accu weegt een 19 kilo wat neerkomt op een aantal kilo besparing ten opzichte van een 105 Ah natte accu welke u hoogstwaarschijnlijk op dit moment voor de CaravanMover zult gebruiken.

Door gebruik te maken van een AGM spiral techniek is hij ondanks zijn 55 Ah qua rangeer tijd te vergelijken met en 105 Ah natte accu, dit komt omdat de accu vele malen beter omgaat met zijn energie. Ook heeft deze accu een minimale zelf ontlading zodat hij ook voor langere tijd opgeslagen kan worden zonder hem steeds bij te hoeven laden. Voordat u de accu weg zet is het wel aan te raden om hem enkele dagen aan de acculader te hebben gehad en vervolgens de accuklemmen van de polen te ontkoppelen. Door de accuklemmen te ontkoppelen zorgt u ervoor dat er geen lek spanning kan ontstaan zodat de accu zijn spanning kan vasthouden. 

De acculader in deze set is geschikt voor accu's van het type AGM, dit is belangrijk i.v.m. het laadprofiel welke de accu nodig heeft. Mocht u dus niet beschikken over een acculader met AGM stand dan is ons advies zeer zeker te gaan voor deze combinatie set om de levensduur van de accu te waarborgen. Ook beschikt onze combinatie set over een mooi frame voor de de accu, want zoals eerder gezegd de accu hoeft niet meer in een grote accubak en dit bespaard ruimte. Door de meegeleverde accusnelklemmen zijn niet alleen uw accupolen direct beschermd, maar deze klemmen zijn ook nog eens makkelijk te ontkoppelen van de accu doormiddel van een kliksysteem.  

Leveringsomvang Combiset

 • Optima Yellow Top S4.2 (19kg)
 • NDS Smartcharger 4A acculader
 • Accumontage frame
 • Ojop accusnelklemmen


Optima Yellow Top 55Ah S-4.2

Deze Optima YellowTop batterij gaat voor zwaar gebruik geen uitdaging uit de weg met zijn Spriacell Technologie. En hij is beter bestand tegen trillingen dan elke andere batterij – hij is tot 15 keer trillingsvaster. Optima´s YellowTop gaat wel driemaal zo lang mee als traditionele batterijen en blijft gegarandeerd ononderbroken energie leveren gedurende de gehele ontladingscyclus. De energie is schoon met een hoger uitgangsvermogen dan conventionele batterijen. Dankzij het compacte formaat is het gewicht ook minimaal en past hij beter in krappe ruimtes. De batterij is volledig afgesloten en lekvrij, optimaal bestand tegen extreme temperaturen en kan gedurende lange perioden worden opgeslagen. En hij is helemaal onderhoudsvrij.

Capaciteit CCA EN Gewicht Maten
12V 55Ah 845 EN 19,4 254x175x200

NDS SMARTCHARGER Acculader SC12-4 12V-4A

NDS SC12-4 SmartCharger (12 V/4 A) is een acculader met microprocessor om accu's van o.a. motorfietsen, boten en caravans op te laden. De lader laadt in maximaal 9 stappen, waaronder ook een diagnosestap om te checken of de accu goed functioneert. Ook ontzwaveling is één van die stappen. Dit helpt om de accuplaten vrij te houden van sulfaat en de levensduur van uw accu te verlengen. De SC12-4 houdt de accu bovendien op 95-100% capaciteit.

Beschermklasse IP65

NDS heeft de SC12-4 acculader stofdicht en sproeidicht gemaakt (klasse IP65). Deze lader is dan ook prima te gebruiken in ongunstige omstandigheden, bijvoorbeeld in stoffige of vochtige ruimtes.

Technische gegevens NDS SC12-4 SmartCharger

 • Nominale spanning: 6 V/12 V
 • Laadstroom: 1-4 A
 • Max. laadspanning: 7,5-14,4 V
 • Accutype: AGM/Gel/Loodzuur/Lithium
 • Activeringsspanning: 2 V
 • Accucapaciteit: 5-80 Ah (onderhoud tot 100 Ah)
 • Laadtype: 9 stappen
 • Beschermingsklasse: IP65

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Combiset Optima Yellow Top S4.2
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page