Combiset PowerXtreme X10(Vernieuwd model!)

€ 339,00
Op voorraad


verzending: Op Dinsdag & Donderdag

Afhalen: op werkdagen tussen 9:00 & 16:00

Art. nr. EP045

    ICL bestellen? klik hier voor info

Ikwilum Combiset PowerXtreme X10(Vernieuwd model!)

Deze combinatie set is ideaal als vervang set voor de traditionele natte accu voor de CaravanMover. Een voordeel van de PowerXtreme X10 accu is dat het een droge accu is, hierdoor hoeft deze niet meer in een grote accubak. De accu weegt een 2,1 kilo wat neerkomt op een flink aantal kilo’s besparing ten opzichte van een 105 Ah natte accu welke u hoogstwaarschijnlijk op dit moment voor de CaravanMover zult gebruiken.

Door gebruik te maken van een Lithium techniek kan hij ondanks zijn 10 Ah ongeveer 30 min rangeren, dit komt omdat de accu vele malen beter omgaat met zijn energie. Ook heeft deze accu een minimale zelf ontlading zodat hij ook voor langere tijd opgeslagen kan worden zonder hem steeds bij te hoeven laden. Voordat u de accu weg zet is het wel aan te raden om hem enkele dagen aan de acculader te hebben gehad en vervolgens de accuklemmen van de polen te ontkoppelen. Door de accuklemmen te ontkoppelen zorgt u ervoor dat er geen lek spanning kan ontstaan zodat de accu zijn spanning kan vasthouden. 

De acculader in deze set is geschikt voor accu's van het type Lithium(LiFePO4), dit is belangrijk i.v.m. het laadprofiel welke de accu nodig heeft. U dient dus de acculader welke de accu nu laad er tussenuit te halen. Ook beschikt onze combinatie set over een mooi frame voor de de accu, want zoals eerder gezegd de accu hoeft niet meer in een grote accubak en dit bespaard ruimte. Door de meegeleverde accusnelklemmen zijn niet alleen uw accupolen direct beschermd, maar deze klemmen zijn ook nog eens makkelijk te ontkoppelen van de accu doormiddel van een kliksysteem.  

De accu is echt onwikkeld als Mover accu, u kunt deze accu dus niet gebruiken als u ook uw 12V boordnet van de caravan erop wilt laten draaien. Ondanks zijn formaat is hij geschikt voor caravans tot een 1600 kilo max beladen. Als uw caravan zwaarder is dan 1600 kilo dan zouden wij van Ikwilum.nl de PowerXtreme X30 adviseren. Er is ook nog een X20 maar door de cellen techniek is hier de kracht te vergelijken met een X10. De X20 is wel ideaal wanneer uw caravan minder dan 1600 kilo beladen is en u de accu voor de mover en ook voor korte duur als boord accu wilt gebruiken.

PowerXtreme X10 nominatienominatie

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland. In het jaar 2017 was de nieuwste PowerXtreme accu een van de genomineerden. De prijs is uiteindelijk naar een ander bedrijf gegaan. Het feit dat de X10 genomineerd is geweest betekend in iedergeval dat deze accu toch echt net even wat anders is als een standaard accu. 

Bluetooth

De modellen X10, X20, X75 en X125 beschikken over een bluetooth module welke intern in de accu is verwerkt. Door deze module kunt u gemakkelijk de accu status aflezen op uw telefoon. Voor zowel Android als IOS is een app, als u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd dan kunt u met 1 druk op de knop zien of uw accu nog voldoende spanning heeft maar ook hoeveel laad cycli de accu al gehad heeft. zie hieronder 2 voorbeeld schermen van de app:

  app   app1

Als u de app geopend heeft en contact heeft met de accu dan komt u standaard uit op de eerste afbeelding. U ziet in de afbeelding bijvoorbeeld staan SOC 76%. SOC staat voor state of charge, u kunt dus in 1 oogopslag zien dat de accu nog voor 76% is opgeladen. Het kan zijn dat wanneer u de accu voor bijvoorbeeld de winter periode een aantal maanden niet heeft gebruikt hij 0% aangeeft. Mocht dit voorkomen dan betekend het niet dat de accu leeg is, de module heeft zich dan uitgeschakeld i.v.m. langere periode geen gebruik. Zodra u de accu aan de lader heeft zult u zien dat hij vrij vlot wel weer het juiste aangeeft.


Kck testwinnaarkck

De X30 van PowerXtreme is in een accu test van de kck uitgeroepen tot test winnaar. Het winnen van deze test is niet zomaar. De accu beschikt echt over een combinatie van sterke punten tenopzichte van zijn concurrenten. Dat hij beter uit de test zou komen dan de natte loodzuur accu dat was wel te verwachten, maar dat hij ook de AGM accu's zou verslaan is toch bijzonder. AGM accu's van het merk Optima zijn al jaren een goede optie wanneer het gaat om een mover accu. De accu's van Optima zijn sterk, lekvrij en onderhoudsvriendelijk. De hiervoorgenoemde punten in combinatie met een langere levensduur dan een natte accu maakt dat hij jaren als betere accu werd gezien wanneer je een accu voor de mover zocht. Maar daar is verandering in gekomen. Uit de test van de Kck blijkt dat de accu van PowerXtreme niet alleen Xtreem licht is maar ook nog eens krachtig. Klik hier voor het hele artikel 

 

5 jaar garantiegarantie

Omdat Ikwilum.nl is aangesloten als officiële dealer van de PowerXtreme producten kunt u een verlenging krijgen op uw garantie. Standaard zit er 2 jaar op de accu, maar door u te registreren bij de fabrikant met uw aankoop bon van Ikwilum.nl word dit verlengd tot 5 jaar! Vraag bij aankoop naar nadere informatie over registratie zodat u zeker weet dat u de volledige garantie gewaarborgd heeft. 


Leveringsomvang Combiset

 • PowerXtreme X10 (2,1kg)
 • Set accupolen
 • PowerXtreme acculader
 • Accumontage frame
 • Ojop accusnelklemmen
 • leveringsomvang

 

 Onderstaand vind u een filmpje waarin wij de X10(oude kleurstelling) unboxen en een stukje uitleg geven over het product:

Voordelen

 • Ultra Lichtgewicht
 • Ruim 30 minuten manoeuvreren met de mover
 • Zeer lage zelfontlading, onderhoudsvrij
 • Status accu afleesbaar via App
 • LiFePO4 technologie
 • Vele malen krachtiger dan lood
 • 3 tot 4 keer langere levensduur dan lood accu
 • Optimale veiligheid; geen lekkende gassen, vloeistoffen of explosiegevaar
 • Eenvoudig te monteren
 • Milieuvriendelijk; Volledig recyclebaar

 

Technische Specificaties  
Model X10
Voltage 12V
Nominaal voltage 12,8V
Capaciteit 10Ah
Maximale continu stroom 100A
Kortstondige stroom 150A
Piek stroom 200A
Maximale laadstroom 10A
Maximaal Laadvoltage 14,6V
Maximaal Ontlaadvoltage 9V
AC input 100 - 240 Vac
Gebruikstemperatuur -20 °C to +60 °C
Laadtemperatuur  0 °C to 45 °C
Opslagtemperatuur  -10 °C to 45 °C
Gewicht 2,1 kg
Polen 2 x M6
Communicatie Bluetooth
Garantie 5 jaar
Levensduur ( 80% DOD ) >1500 cycli
IP klasse IP 62
Cel Chemie

LiFePO4

Cylindrisch

182 x 120 x 90 mm

Cel technologie
Afmetingen
Beveiligingen Over/onderstroom, Kortsluiting, temperatuur

Montage door Ikwilum.nl

Wilt u de accu door ons laten plaatsen? Dat kan uiteraard, neemt u dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Plaatsing van de accu vind plaats in onze werkplaats te Zwijndrecht(NL). Op het moment dat u ons belt voor een afspraak dan kunnen wij u ook een inschatting doen van de arbeidskosten en hoe lang de plaatsing ongeveer zal duren.

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Combiset PowerXtreme X10(Vernieuwd model!)
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page