Combiset PowerXtreme X30 ( Vernieuwd model! )

€ 489,00
Op voorraad


verzending: Op Dinsdag & Donderdag

Afhalen: Op werkdagen tussen 9:00 & 16:00

Art. nr. EP046

    ICL bestellen? klik hier voor info

Ikwilum Combiset PowerXtreme X30

Deze combinatie set is ideaal als vervang set voor de traditionele natte accu voor de CaravanMover. Een voordeel van de PowerXtreme X30 accu is dat het een droge accu is, hierdoor hoeft deze niet meer in een grote accubak. De accu weegt een 5,3 kilo wat neerkomt op een flink aantal kilo’s besparing ten opzichte van een 105 Ah natte accu welke u hoogstwaarschijnlijk op dit moment voor de CaravanMover zult gebruiken.

Door gebruik te maken van een Lithium techniek kan hij ondanks zijn 30 Ah makkelijk 40 min rangeren, dit komt omdat de accu vele malen beter omgaat met zijn energie. Ook heeft deze accu een minimale zelf ontlading zodat hij ook voor langere tijd opgeslagen kan worden zonder hem steeds bij te hoeven laden. Voordat u de accu weg zet is het wel aan te raden om hem enkele dagen aan de acculader te hebben gehad en vervolgens de accuklemmen van de polen te ontkoppelen. Door de accuklemmen te ontkoppelen zorgt u ervoor dat er geen lek spanning kan ontstaan zodat de accu zijn spanning kan vasthouden. 

De acculader in deze set is geschikt voor accu's van het type Lithium(LiFePO4), dit is belangrijk i.v.m. het laadprofiel welke de accu nodig heeft. U dient dus de acculader welke de accu nu laad er tussenuit te halen. Ook beschikt onze combinatie set over een mooi frame voor de accu, want zoals eerder gezegd de accu hoeft niet meer in een grote accubak en dit bespaard ruimte. Door de meegeleverde accusnelklemmen zijn niet alleen uw accupolen direct beschermd, maar deze klemmen zijn ook nog eens makkelijk te ontkoppelen van de accu doormiddel van een kliksysteem. 

Bluetooth

De modellen X10, X20,X30(alleen grijs model), X75 en X125 beschikken over een bluetooth module welke intern in de accu is verwerkt. Door deze module kunt u gemakkelijk de accu status aflezen op uw telefoon. Voor zowel Android als IOS is een app, als u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd dan kunt u met 1 druk op de knop zien of uw accu nog voldoende spanning heeft maar ook hoeveel laad cycli de accu al gehad heeft. zie hieronder 2 voorbeeld schermen van de app:

app1  app2

Als u de app geopend heeft en contact heeft met de accu dan komt u standaard uit op de eerste afbeelding. U ziet in de afbeelding bijvoorbeeld staan SOC 76%. SOC staat voor state of charge, u kunt dus in 1 oogopslag zien dat de accu nog voor 76% is opgeladen. Het kan zijn dat wanneer u de accu voor bijvoorbeeld de winter periode een aantal maanden niet heeft gebruikt hij 0% aangeeft. Mocht dit voorkomen dan betekend het niet dat de accu leeg is, de module heeft zich dan uitgeschakeld i.v.m. langere periode geen gebruik. Zodra u de accu aan de lader heeft zult u zien dat hij vrij vlot wel weer het juiste aangeeft.


Kck testwinnaartest winnaar kck

De X30 van PowerXtreme is in een accu test van de kck uitgeroepen tot test winnaar. Het winnen van deze test is niet zomaar. De accu beschikt echt over een combinatie van sterke punten tenopzichte van zijn concurrenten. Dat hij beter uit de test zou komen dan de natte loodzuur accu dat was wel te verwachten, maar dat hij ook de AGM accu's zou verslaan is toch bijzonder. AGM accu's van het merk Optima zijn al jaren een goede optie wanneer het gaat om een mover accu. De accu's van Optima zijn sterk, lekvrij en onderhoudsvriendelijk. De hiervoorgenoemde punten in combinatie met een langere levensduur dan een natte accu maakt dat hij jaren als betere accu werd gezien wanneer je een accu voor de mover zocht. Maar daar is verandering in gekomen. Uit de test van de Kck blijkt dat de accu van PowerXtreme niet alleen Xtreem licht is maar ook nog eens krachtig. Klik hier voor het hele artikel 

5 jaar garantie5 jaar garantie

Omdat Ikwilum.nl is aangesloten als officiële dealer van de PowerXtreme producten kunt u een verlenging krijgen op uw garantie. Standaard zit er 2 jaar op de accu, maar door u te registreren bij de fabrikant met uw aankoop bon van Ikwilum.nl word dit verlengd tot 5 jaar! Vraag bij aankoop naar nadere informatie over registratie zodat u zeker weet dat u de volledige garantie gewaarborgd heeft. 


Leveringsomvang Combiset

 • PowerXtreme X30 (5,5kg)
 • Set accupolen
 • Laadsnoer
 • Accumontage frame
 • Ojop accusnelklemmen
 • levering omvang x20 en x30

Zie onderstaand onze unboxing van de X20 welke dezelfde inhoud heeft als de X30:


Voordelen:

 • Ultra lichtgewicht
 • Vele malen krachtiger dan lood
 • 3 tot 4 keer langere levensduur dan lood accu
 • LiFePO4 technologie
 • Zeer lage zelfontlading,
 • Ingebouwde lader en capaciteit indicatie
 • Optimale veiligheid; Geen lekkende gassen, vloeistof of explosiegevaar
 • Onderhoudsvrij
 • Milieu vriendelijk: Volledig recyclebaar
 • Eenvoudige montage

Montage door Ikwilum.nl

Wilt u de accu door ons laten plaatsen? Dat kan uiteraard, neemt u dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Plaatsing van de accu vind plaats in onze werkplaats te Zwijndrecht(NL). Op het moment dat u ons belt voor een afspraak dan kunnen wij u ook een inschatting doen van de arbeidskosten en hoe lang de plaatsing ongeveer zal duren.


Technische Specificaties:

 

Model

X30

Voltage

12V

Nominaal voltage

12,8V

Capaciteit

30Ah

Max. continu stroom

100A

Kortstondige stroom

200A

Piek stroom

300A

Max. laadstroom

60A

Interne lader; laadspanning

14,6V

Interne lader; laadstroom

4A

AC input

100 - 240 Vac

Gebruikstemperatuur

-20 °C to +60 °C

Laadtemperatuur

 0 °C to 45 °C

Opslagtemperatuur

 -10 °C to 45 °C

Gewicht

5,3 kg

Garantie

5 jaar

Levensduur ( 80% DOD )

>1500 cycli

IP klasse

IP 62

Cel chemie

LiFePO4

Cel technologie

Prismatic

Afmetingen

250 x 175 x 120 mm

Beveiligingen

Over/onderstroom, kortsluiting, temperatuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


 

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Combiset PowerXtreme X30 ( Vernieuwd model! )
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page