AL-KO Mammut M20 Boveninbouw

€ 2.995,00
Op voorraad


verzending: 3-4 werkdagen

Afhalen: 3-4 werkdagen

4260176678434
Art. nr. RN093

    ICL bestellen? klik hier voor info

AL-KO Mammut M20

Dit betreft de boveninbouw variant welke geschikt is voor een AL-KO chassis vanaf bouwjaar 2010 waarin een M markering is ingeperst in het chassis. Het verschil tussen de boveninbouw en onderbouw is vrij simpel. De onderbouw wordt gemonteerd zoals een standaard mover, door middel van klemplaten aan het L of U profiel van uw chassis. De boveninbouw variant maakt gebruik van speciale gaten in het chassis waar hij aan opgehangen word. Het chassis voor de boveninbouw is er vanaf 2010 en is te herkennen aan de M markering in het chassis. Mocht u een caravan hebben waar de M er niet in staat, dan heeft u de onderbouw variant nodig. Ga ook absoluut geen gaten in het chassis boren om de boveninbouw te plaatsen, u verzwakt zo uw chassis en AL-KO geeft hier ook geen toestemming voor.

Bij de AL-KO Mammut M20 bouwt u de motorunit aan het chassis, tussen het chassis komt wel een balk te zitten. De balk zorgt voor stevigheid van zowel het chassis als de motoren. Het voordeel echter met deze balk ten opzichte van de onderbouw is dat hij niet onder het chassis doorgaat en u dus ook geen bodemvrijheid verliest.

Mocht u twijfelen over uw chassis dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Vaak kunnen wij telefonisch al aangeven welk type voor uw caravan geschikt is. Het kan echter voorkomen dat ook wij twijfelen, wij vragen u dan een foto te maken van zowel voor als achter het wiel. Wij willen dan graag een foto waarop het wiel te zien is en het chassis, als wij ongeveer 60 cm na het wiel zien is dat voldoende. Dan niet alleen voor en achter het wiel maar dan gelieve ook de binnenkant van het chassis op dezelfde manier. (zie voorbeeld hieronder)

afmetingen

Nieuwe caravan, wat nu?

Als u de mover onder uw caravan heeft en u koopt een nieuwe caravan wat dan? Het voordeel van de AL-KO Mammut is dat de motor units te gebruiken zijn bij zowel de onderbouw als bij de boveninbouw. Het kan voorkomen dat u de mover nu monteert onder een caravan waar geen M markering is staat en dus een S21 of S22 monteert. Als u de mover na een aantal jaar onder een andere caravan wilt monteren waar wel een M markering in zit dan hoeft u alleen de tussen balk te vervangen, de motoren zijn dus te monteren op zowel S21, S22 als op boveninbouw balk. Het voordeel hoef ik u natuurlijk niet uit te leggen, de investering voor het monteren op de volgende caravan is dus een stuk lager dan een hele nieuwe mover. Dit zelfde is als u een bovenbouw koopt en later een caravan krijgt zonder M markering dan koopt u gewoon een S21 of S22 onderbouw montageframe.

Besturen van de mover

Het besturen van de Mammut mover gaat bij de S21, S22 en de M versie hetzelfde. U gebruikt een draadloze afstandsbediening, hierdoor bent u vrij om goed rond de caravan te kunnen kijken. Voor u de mover kunt gebruiken moet u eerst de afstandsbediening aanzetten. Het aanzetten van de afstandsbediening gaat door middel van een schuif knopje op de zijkant van de afstandsbediening. Op het moment dat u de afstandsbediening heeft aangezet gaat hij eerst alle lampjes op de afstandsbediening langs. Zodra het groene lampje knippert legt u de afstandsbediening tegen het magneetcontact aan. Als u de afstandsbediening juist tegen het contact heeft aangelegd zal het groene lampje continu branden. Zodra het groene lampje brand kunt u de mover door middel van twee knoppen naar de banden laten gaan. U kunt de mover nu gaan gebruiken door middel van de joystick, dit is een ander soort als bij veel anderen waar knoppen gebruikt worden. Het voordeel van de joystick is dat u nog preciezer kan manoeuvreren en zelf de snelheid bepaald door hoe ver u de joystick naar voor of naar achteren duwen. Na gebruik weer twee knoppen induwen om de mover van de banden te laten gaan. Als u de mover van de banden laat gaan houd u de afstandsbediening aan, pas als het groene lampje gaat knipperen dan zet u deze uit. 

 Technische gegevens M20:

 • Toelaatbaar gewicht: 2250 kg (eenasser)
 • Max. helling: 13 % (bij 2250 kg)
 • Inbouw in rijrichting: Voor de as
 • Bodemvrijheid blijft behouden
 • Gewicht: 32 kg
 • Met softstart en softstop

Inbouw maten:
afmetingen

Combisets:
Klik op de afbeelding voor meer informatie en specificaties van de set.
De mover i.c.m. een Combiset kunnen verschillende levertijden hebben. Voor de levertijd van de mover inclusief de door u gewenste Combiset kunt u per email: info@ikwilum.nl of telefonisch: +31(0)85-2013480 contact met ons opnemen. 

    
Combiset 2 :Combi 2  Combiset 3   :Combi 3 
:
Combiset 5 :Combi 5 Combiset 6 :Combi 6

                                                                          

Leveringsomvang Combisets:
     

         
         

Combiset 2

 • Optima Yellow Top S4.2(19kg)
 • NDS Smartcharger 4A
 • Accumontage frame
 • Ojop accusnelklemmen
        
         

Combiset 3

 • Optima Yellow Top S5.5(26,5kg)
 • NDS Smartcharger 8A
 • Accubak
 • Ojop accusnelklemmen
       

Combiset 5

 • PowerXtreme X20(4,4kg)
 • Laadsnoer
 • Accumontage frame
 • Ojop accusnelklemmen

Combiset 6

 • PowerXtreme X30(5,5kg)
 • Laadsnoer
 • Accumontage frame
 • Ojop accusnelklemmen

Montage
Uiteraard heeft u de mogelijkheid om de mover zelf te monteren. Doormiddel van de handleiding goed op te volgen zult u mits u een beetje handig bent de mover prima kunnen monteren. Echter weten wij wel uit ervaring dat een montage door een ervaren monteur voordelen heeft. Zo zien wij toch ook in de werking van de mover weldegelijk verschil, dit kan bijvoorbeeld al simpelweg te maken hebben gehad met het hebben van het juiste gereedschap. Ook gebruik van verkeerde montage materialen kan effect hebben op de werking en levensduur van het product. Als u de montage door ons uit laat voeren weet u zeker dat de mover optimaal functioneert en de levensduur van het product  niet in het geding komt. 

Bekijk onderstaande een voorbeeld van een gemonteerde AL-KO mammut
AL-KO Mammut
AL-KO Mammut
AL-KO Mammut
Wat houd een montage bij Ikwilum in?
 • Wij gebruiken alleen materialen welke geadviseerd worden door de fabrikanten.
 • Altijd een nette afwerking van het geheel.
 • Montage i.c.m. een Combiset, dan zal er altijd een stopcontact geplaatst worden.
 • Bedrading word netjes in flexibele buis onder de caravan gemonteerd
 • Bedrading gaten in de bodem worden netjes afgedicht

Montage in onze werkplaats
Als u de montage door ons wilt laten uitvoeren, dan selecteert u bij aankoop van de mover -montage werkplaats-. Nadat u uw bestelling volledig heeft ingevoerd zullen wij spoedig contact met u opnemen om samen met u een geschikte montage datum uit te kiezen. Heeft u liever telefonisch contact voor het invoeren van uw bestelling? Uiteraard is dat geen enkel probleem. U belt ons op en maken samen een geschikte keuze qua mover en accu set vervolgens kunnen we dan samen direct een datum inplannen. 

  
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:AL-KO Mammut M20 Boveninbouw
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page