NDS SOLENERGY 175W Zonnepaneel SET + SC350M KP175-350

€ 376,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 15:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: ca. 2 werkdagen

Art. nr. BB089

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

NDS SOLENERGY 175W Zonnepaneel SET + SC350M KP175-350

Zonnepanelen set voor camper, boot of caravan (175W)

De NDS KP175-350 (175W) is een complete set om een zonnepaneel op uw camper, caravan of boot te monteren. Naast een NDS KP175-350 (175W) zonnepaneel, bestaat de set uit de NDS Suncontrol MPPT SC350M laadregelaar, 4 meter kabel en een dakdoorvoer. Deze set voorziet de accu’s in uw voertuig van stroom via zonne-energie.

Zie in onderstaand filmpje hoe wij een 120Watt versie unboxen. U kunt in dit filmpje goed zien hoe het product verpakt word, wat de geïntegreerd montage beugel precies inhoud en welke andere toebehoren er bij een complete set van NDS meegeleverd worden.

Monteren met geïntegreerde beugels

Het NDS zonnepaneel wekt tot 175W energie op. Het paneel is ongeveer 162x 67 cm en komt met geïntegreerde montagebeugels ongeveer 6 cm boven het dak van uw camper of caravan. Ook is het paneel zo ontwikkeld, dat het bij zwak licht (zonsopkomst of -ondergang) meer licht opvangt. Door de al geïntegreerde montage beugels kost het u minder tijd en is het gemakkelijker het paneel te installeren.

Het monteren van het paneel op het dak is vrij simpel. U zorgt ervoor dat het dak waar het paneel moet komen schoon is en ontvet. Het hiervoor genoemde is zeer belangrijk voor de hechting van de montage kit welke het paneel op uw dak moet houden.  Niet alleen het dak moet schoon en ontvet zijn maar uiteraard ook de delen waar op het zonnepaneel de kit zal komen. Qua kit keuze is het uiteraard belangrijk dat deze geschikt is voor het monteren van een zonnepaneel. Het is ten zeerste aan te raden om voor u de montagekit gebruik het productinformatieblad hiervan te lezen. Op het productinformatieblad zijn belangrijke punten terug te vinden voor een goede montage. Zo kunt u op het productinformatieblad vinden bij welke temperaturen u de kit mag gebruiken maar ook de droog tijd bij verschillende temperaturen.

MPPT laadregelaar voor NDS zonnepanelen

De NDS Suncontrol2 SC350M is de nieuwste innovatieve laadregelaar voor NDS zonnepanelen. Met de ingebouwde MPPT-technologie optimaliseert deze NDS laadregelaar de energie van elk zonnepaneel: zo leveren ze tot 25% meer energie. Het systeem voert laadcurven met 5 fases uit om uw accu's zo efficiënt mogelijk op te laden. Ook is de SC350M voorzien van een desulfatiesysteem, om de levensduur van uw accu's te verlengen.

Solide en functioneel

NDS heeft de Suncontrol2 voorzien van een professionele aansluitklem. De laadregelaar communiceert door middel van actuele communicatieprotocollen zoals LIN-BUS en CI-BUS. De SC 350M is het hart van de zonnepaneleninstallatie op uw camper, caravan of ander voertuig. Met deze regelaar benut u het potentieel van uw NDS zonnepanelen nu en in de toekomst.

Ingebouwde koelventilator

De SC 350M is de meest uitgebreide Suncontrol2 laadregelaar. Dit model heeft een temperatuursensor en ingebouwde koelventilator. Hij ondersteunt ingangsmodulen tot 350 W.

Type accu's

D.m.v. jumpers in de SC350M laadregelaar kunt u een accutype kiezen. De laadregelaar is instelbaar op type accu's AGM, Nat, Gel en ook is deze laadregelaar geschikt voor LiFePO4

Technische gegevens NDS Suncontrol2 SC 350M

 • Nominale spanning: 12 V
 • Max. vermogen ingangsmodule: 350 W
 • Maximale laadstroom: 24 A

 • MPPT: Ja
 • Zekering: 30 A
 • Laden startaccu: Ja
 • Ventilator: Ja
 • Afmetingen (l x b x h): 135 x 90 x 43 mm

Het aansluiten van de bedrading op een laadregelaar is vrij gemakkelijk. Onderstaand ziet u in ons filmpje hoe de SC350M aangesloten word.

Met zonne-energie tot 175 W vermogen

Het 175 W zonnepaneel heeft 36 monokristallijne zonnecellen die tot 175 W vermogen leveren. Ze worden beschermd door een laag Tedlar, waarop gehard glas met een anti-reflectielaag ligt. Het geheel is ingekapseld in een dunne boven- en onderlaag van EVA (ethyleen-vinylacetaat). Aanslag en vervuiling krijgen zo geen kans het zonnepaneel aan te tasten.

NDS PSM175WP.2 zonnepaneel

 • 36 monokristallijne cellen
 • Afmeting (l x b x h): 1625 x 676 x 60 mm
 • Gewicht: 12,5 kg
Technische gegevens
 • Maximum vermogen: 175 W (+/- 3%)
 • Nominale spanning: 12 Volt
 • Nullastspanning: 23,67 V
 • Kortsluitstroom: 9,58 A
 • Spanning bij max. vermogen: 19,56 V
 • Stroom bij max. vermogen: 8,95 A

Leveringsomvang

 • NDS Solenergy 175 W zonnepaneel
 • NDS Suncontrol SC350M MPPT laadregelaar
 • 4 meter lange bipolaire verbindingskabel (2 x 4 mm²)
 • Dakdoorvoer

Montage door Ikwilum.nl

U kunt bij ons ervoor kiezen om het product zelf te monteren of door ons in onze werkplaats. Als wij de montage voor u mogen verrichten neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak, maar ook niet onbelangrijk montage kosten. Aan de hand van een aantal vragen die wij u stellen kunnen wij u aangeven wat de montage kosten zullen worden. Uiteraard mag u ook per email contact op nemen, langs komen bij ons filiaal in Zwijndrecht voor een echt persoonlijk advies is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Meer weten over Ikwilum’s montages? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over zonnepaneel montage, en zie welke producten wij nog meer monteren.

www.ikwilum.nl/montage

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:NDS SOLENERGY 175W Zonnepaneel SET + SC350M KP175-350
Jouw score


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page