NDS BLACKSOLAR 115W Zonnepaneel SET + SC300M KPB115WP

€ 279,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 15:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: Ca. 2 werkdagen

120562
Art. nr. BB067

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

NDS BLACKSOLAR 115W Zonnepaneel SET + SC300M KPB115WP

Deze NDS Blacksolar zonnepaneel set (KPB115WP) bevat alle componenten die u nodig heeft om de accu van de camper, caravan of boot via zonne-energie te laden. In de set zitten een NDS Blacksolar 115W zonnepaneel (met 6 m verbindingskabel), een NDS SC300M laadregelaar (MPPT) en een dakdoorvoer (zwart).

Zie in onderstaand filmpje hoe wij een 120Watt versie unboxen. U kunt in dit filmpje goed zien hoe het product verpakt word, wat de geïntegreerd montage beugel precies inhoud en welke andere toebehoren er bij een complete set van NDS meegeleverd worden.

Monteren met geïntegreerde beugels

Het NDS Blacksolar 115 Watt zonnepaneel is voorzien van geïntegreerde montagebeugels, waarmee monteren een eenvoudige klus is. U brengt de verbindingskabel van het paneel eenvoudig naar binnen met de meegeleverde dakdoorvoer. De kabel sluit u vervolgens aan op de laadregelaar, die weer aangesloten is op de accu. Het zonnepaneel vangt dankzij de zwarte kleur nog meer zonlicht op dan reguliere zonnepanelen. Ook is het paneel zo ontwikkeld, dat het bij zwak licht (zonsopkomst of -ondergang) meer licht opvangt.

Paneel montage op het dak

Het monteren van het paneel op het dak is vrij simpel. U zorgt ervoor dat het dak waar het paneel moet komen schoon is en ontvet. Het hiervoor genoemde is zeer belangrijk voor de hechting van de montage kit welke het paneel op uw dak moet houden. Niet alleen het dak moet schoon en ontvet zijn maar uiteraard ook de delen waar op het zonnepaneel de kit zal komen. Qua kit keuze is het uiteraard belangrijk dat deze geschikt is voor het monteren van een zonnepaneel. Het is ten zeerste aan te raden om voor u de montagekit gebruik het productinformatieblad hiervan te lezen. Op het productinformatieblad zijn belangrijke punten terug te vinden voor een goede montage. Zo kunt u op het productinformatieblad vinden bij welke temperaturen u de kit mag gebruiken maar ook de droog tijd bij verschillende temperaturen.

Accu’s opladen via zonnepanelen

De NDS Suncontrol MPPT SC300M laadregelaar laadt de accu’s in uw voertuig tot 20A per uur bij. De lader is geschikt voor AGM-, gel- en loodzuuraccu’s en kan 4 ladingcurves aan, waaronder de desulfateringfase die belangrijk is voor de levensduur van accu’s. Wat helemaal mooi is aan de MPPT SC300M dat deze ook geschikt is voor de lithium(LifePo4) accu’s welke steeds vaker gebruikt worden in onder andere de caravan en camper. Het gekke is dat bij de algemene informatie welke over het product terug te vinden is nergens word gesproken over de lithium(LifePo4) instelling. Echter wanneer je in de handleiding van het product kijkt dan komt wel naar voren dat deze is in te stellen. Zie afbeelding hieronder:

Laad instelling SC300M

De Suncontrol SC300M laadregelaar kan gebruikt worden om de huishoud accu van caravan, camper of boot op te laden. Ook heeft de laadregelaar een uitgang voor het laden van een start accu. Ook is het mogelijk een tweede zonnepaneel op de laadregelaar aan te sluiten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u nu voldoende heeft aan een paneel maar in de toekomst toch meer vrij gaat staan, voordeel is dan dat u dus alleen een extra paneel hoeft aan te schaffen.

Het aansluiten van de bedrading op de laadregelaar is vrij gemakkelijk. Onderstaand ziet u in ons filmpje hoe het zonnepaneel en de accu aan te sluiten op de laadregelaar.

Tot 115 W vermogen

Het NDS Blacksolar zonnepaneel bevat 36 monokristallijne zonnecellen die samen tot 115 W vermogen leveren. De zonnecellen hebben de PERC-technologie aan boord. Ook bij bewolkt weer halen ze een hoog rendement. Verder wordt het zonnepaneel door PERC minder warm, waardoor er minder rendement verloren gaat.

NDS Blacksolar BS115WP zonnepaneel

 • 36 monokristallijne cellen
 • Afmeting (l x b x h): 1320 x 530 x 60 mm
 • Gewicht: 9,5 kg

Technische gegevens

 • Maximum vermogen: 115 W (+/- 3%)
 • Nominale spanning: 12 Volt
 • Nullastspanning: 24,83 V
 • Kortsluitstroom: 5,95 A
 • Spanning bij max. vermogen: 20,54 V
 • Stroom bij max. vermogen: 5,60 A
Leveringsomvang:

 • NDS Blacksolar 115 W zonnepaneel
 • NDS Suncontrol SC300M MPPT laadregelaar
 • 6 meter lange bipolaire verbindingskabel (2 x 2,5 mm²)
 • Dakdoorvoer (zwart)

Montage door Ikwilum.nl

U kunt bij ons ervoor kiezen om het product zelf te monteren of door ons in onze werkplaats. Als wij de montage voor u mogen verrichten neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak, maar ook niet onbelangrijk montage kosten. Aan de hand van een aantal vragen die wij u stellen kunnen wij u aangeven wat de montage kosten zullen worden. Uiteraard mag u ook per email contact op nemen, langs komen bij ons filiaal in Zwijndrecht voor een echt persoonlijk advies is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Meer weten over Ikwilum’s montages? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over zonnepaneel montage, en zie welke producten wij nog meer monteren.

www.ikwilum.nl/montage

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:NDS BLACKSOLAR 115W Zonnepaneel SET + SC300M KPB115WP
Jouw score


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page