Power XS20s Solar Zonnepaneel MPPT 100W display Set (Onze meest complete set)

€ 299,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 16:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: Op werkdagen tussen 9:00 & 16:00

7101422337736
Art. nr. EP048

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

Power XS20s solar zonnepaneel MPPT 100W display set 

Plaats één of meer zonnepanelen op het dak van uw camper of caravan en u bent minder (vaak) afhankelijk van een externe stroombron. Dat biedt extra vrijheid onderweg, vooral voor kampeerders die graag ‘buiten de gebaande paden’ kamperen. De PowerXtreme XS20s MPPT haalt onder alle omstandigheden het maximale vermogen uit een zonnepaneel.

Het vermogen van een zonnepaneel wisselt voortdurend. Dat komt door de draaiing van de aarde, waardoor de lichtintensiteit voortdurend verandert. Daarnaast spelen schaduw en temperatuur van de zonnecel een belangrijke rol bij de afgifte van vermogen. MPPT staat voor Maximum Power Point Tracking en is de beste techniek voor het laden via zonnepanelen. Dankzij MPPT wordt een zonnepaneel door de omvormer niet maximaal maar optimaal belast en dat levert uiteindelijk een beter eindresultaat op. Het voordeel van een laadregelaar of omvormer met MPPT kan oplopen tot 30 procent meer energieopbrengst.

Zie onderstaande grafiek afbeelding voor de vergelijking van een PWM ten opzichte van een MPPT laadregelaar.

grafiek-mppt-pwm-ikwilum.nl

Afhankelijk van de gewenste capaciteit kun je met een MPPT regelaar volstaan met een kleiner dus lichter zonnepaneel. De MPPT laadregelaar kan los of als complete set met panelen en inbouwmateriaal geleverd worden. PowerXtreme biedt voor montage op camper en caravan keuze uit 4 verschillende paketten met monokristallijne zonnepanelen. U kunt kiezen uit 100,130, 200, of 260 Wp (Wattpiek - het maximale vermogen onder ideale omstandigheden). De zonnepanelen van PowerXtreme worden geleverd met een garantie van tien jaar op productiefouten. Verder garandeert PowerXtreme dat elk paneel na een periode van 12 jaar nog ten minste 90% van het maximum vermogen levert en na 25 jaar nog ten minste 80%.

Bij monokristallijne panelen vindt de afkoeling van het silicum gecontroleerd plaats: de kristallen liggen dan allemaal in dezelfde richting. Mono zonnecellen hebben een donkerder kleur dan polykristallijne panelen, tot bijna zwart. Daarom vinden veel mensen monokristallijne panelen mooier al maakt dat voor het dak van camper of caravan natuurlijk niet uit. Het verschil in opbrengst is in de praktijk te verwaarlozen.

Het monteren van het paneel

Voor u het paneel gaat monteren moet u goed zorgen dat de oppervlakte schoon en ontvet is. Bij de complete sets van PowerXtreme zonnepanelen zit de ontvetter inbegrepen samen met een soort schuursponje om de oppervlakte iet op te ruwen. Bekijk de handleiding voor de juiste manier en volgorde van schoonmaken, ontvetten en op ruwen. Vervolgens moeten de spoilers op de juiste plek komen te liggen om vast gekit te worden. Gebruik hiervoor de meegeleverde montage kit.

Om de juiste positie te bepalen legt u de spoilers met daarop het paneel op de juiste plek, u tekent de spoiler plek af en vervolgens haalt u het paneel eraf. U kit de spoilers volgens voorschriften en plaatst ze weer op de afgetekende plek. Pas als de kit van de spoilers gedroogd is plaatst u het paneel. Dit is een korte omschrijving kijk voor de hele omschrijving en volgorde in de handleiding van dit product. 

Laadregelaar XS20s aansluiten

Voordat u de laadregelaar gaat aansluiten is het verstandig hem op te hangen. Hou bij het ophangen rekening met voldoende ruimte aan boven en onderzijde i.v.m. warmte afvoer. 

Vervolgens sluit u de plus en min kabel op de laadregelaar aan die voor de accu bedoeld zijn. Dan is het nu tijd om de kabels van het zonnepaneel aan te sluiten op de laadregelaar kant. 

Dit pakket is vrij uitgebreid maar wij adviseren nog wel om op de plus kabel naar de accu toe een zekering 25A met zekeringhouder te plaatsen(niet meegeleverd). Op dit moment heeft u alles op de laadregelaar kant aangesloten. Dan is het nu tijd om de accu bekabeling op de accu te plaatsen (laat de zekering nog uit de houder). Na de accubekabeling is het tijd om de Mc4 stekkers in mekaar te klikken welke het zonnepaneel verbind met de laadregelaar. Nu alles aangesloten en veilig is kunt u de zekering in de houder plaatsen(niet meegeleverd). 

Weten of het ingewikkeld is de laadregelaar aan te sluiten? Bekijk dan onderstaand ons technische filmpje over het aansluiten van de XS20 laadregelaar. LET OP DIT IS HET OUDE MODEL, BINNENKORT VOLGT HET FILMPJE VAN DE XS20s VERSIE!

Technische specificaties zonnepaneel

Model

XS 100W

Max. vermogen

100Wp

Optimaal gebruiksvoltage

18.1V

Optimale gebruiksstroom

5.52A

Nullastspanning

22.1V

Kortsluitstroom

5.86A

Type zonnecel

Mono

Vermogenstolerantie

0 ~+3%

Afmetingen

1200 x 540 x 30 mm

Gewicht

8 kg

Temperatuurcycli range

-40 °C tot 85 °C

PowerXtreme onze meest complete sets

Wanneer u voor de complete set met laadregelaar gaat dan zijn de pakketten van PowerXtreme onze meest complete sets. Als je deze complete set vergelijkt met de andere complete sets zoals die van NDS dan zit er wel wat verschil in. Bij de NDS word de set geleverd met 6 meter kabel vanaf het zonnepaneel, laadregelaar en dakdoorvoer. Tot zover allemaal erg logisch. Echter mist u dan nog steeds het een en ander.  De set zoals die van PowerXtreme worden geleverd met 5 meter kabel vanaf het zonnepaneel, laadregelaar, dakdoorvoer, ontvetter, sikaflex montage kit, 1x accukabel plus 4m 4mm2, 1x accukabel min 4m 4mm2. 

Leveringsomvang set:

  • XS20s MPPT laadregelaar
  • Display
  • Zonnepaneel
  • 2x Spoiler
  • 1x dakdoorvoer
  • 2x 5M solarkabel 4mm2 met MC4 stekkers
  • 1x ontvetter
  • 1x tube sikaflex montagekit
  • 2x 4m accukabel 4mm2
leveringsomvang
Meer weten over de inhoud van de sets? Bekijk dan hieronder onze unboxing van de 130Watt versie.
Montage door Ikwilum.nl

U kunt bij ons ervoor kiezen om het product zelf te monteren of door ons in onze werkplaats. Als wij de montage voor u mogen verrichten neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak, maar ook niet onbelangrijk montage kosten. Aan de hand van een aantal vragen die wij u stellen kunnen wij u aangeven wat de montage kosten zullen worden. Uiteraard mag u ook per email contact op nemen, langs komen bij ons filiaal in Zwijndrecht voor een echt persoonlijk advies is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Voorbeeld van een gemonteerd Power solar paneel(formaat kan afwijken)

power-paneel-1 Power-paneel-2


Meer weten over Ikwilum’s montages? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over zonnepaneel montage, en zie welke producten wij nog meer monteren.

www.ikwilum.nl/montage

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Power XS20s Solar Zonnepaneel MPPT 100W display Set (Onze meest complete set)
Jouw score


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page