PowerXtreme X210 lithium accu.

€ 2.149,00
Op voorraad


verzending: 5-6 werkdagen

Afhalen: 5-6 werkdagen

Art. nr. EP108

    ICL bestellen? klik hier voor info

PowerXtreme X210 lithium accu. 

De PowerXtreme X210 is het nieuwste model in de serie lithium accu's van PowerXtreme. Dit model is vooral bedoelt voor installatie in camper en boot. Zoals we gewend zijn van PowerXtreme Staat de X210 voor 210Ah. Deze accu beschikt dus over een behoorlijke capaciteit om lang zonder wallstroom te kunnen staan. Doordat de accu zo laag en compact gebouwd is hij ook te monteren onder de zitting van uw camper. 

Vanwege de hoge energie-dichtheid is de accu superlicht, hij weegt slechts 18,4 kg! De X210 is zeer krachtig en levert 250A continue stroom en 500A piekstroom. Bovendien kan u eenvoudig meerdere PowerXtreme X210’s parallel met elkaar verbinden.


Laden van de accu

De PowerXtreme X210 beschikt niet over een interne lader zoals bijvoorbeeld bij de X30. Omdat de accu veelal gebruikt wordt in een camper is dit ook niet nodig omdat de camper over het algemeen al beschikt over een oplaadsystseem voor accu's. Waar u wel op moet letten is dat de X210 geladen moet worden met een voltage tussen de 14,3 en 14,6. Camper laadsystemen zijn veelal in te stellen op verschillende standen zoals nat, gel en AGM maar voor de lithium accu zou er een Lifepo4 stand op moeten staan. Zolang 1 van de instellingen in iedergeval voldoet aan de voltage waarde dan kunt u die ervoor gebruiken. Niet de juiste instelling maar toch een PowerXtreme accu? Dat kan prima u heeft dan een laadbooster nodig deze plaatst u tussen het huidige laadsysteem en de accu. Deze oplossing dient ook gebruikt te worden bij euro 5 & 6 modellen met een slimme dynamo. Het juiste product hiervoor is in deze link te vinden. 


Bluetooth

Alle PowerXtreme modellen beschikken over een bluetooth module welke intern in de accu is verwerkt. Door deze module kunt u gemakkelijk de accu status aflezen op uw telefoon. Voor zowel Android als IOS is een app, als u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd dan kunt u met 1 druk op de knop zien of uw accu nog voldoende spanning heeft maar ook hoeveel laad cycli de accu al gehad heeft. zie hieronder 2 voorbeeld schermen van de app:

app1  app2

Als u de app geopend heeft en contact heeft met de accu dan komt u standaard uit op de eerste afbeelding. U ziet in de afbeelding bijvoorbeeld staan SOC 76%. SOC staat voor state of charge, u kunt dus in 1 oogopslag zien dat de accu nog voor 76% is opgeladen. Het kan zijn dat wanneer u de accu voor bijvoorbeeld de winter periode een aantal maanden niet heeft gebruikt hij 0% aangeeft. Mocht dit voorkomen dan betekend het niet dat de accu leeg is, de module heeft zich dan uitgeschakeld i.v.m. langere periode geen gebruik. Zodra u de accu aan de lader heeft zult u zien dat hij vrij vlot wel weer het juiste aangeeft.5 jaar garantie5 jaar garantie

Omdat Ikwilum.nl is aangesloten als officiële dealer van de PowerXtreme producten kunt u een verlenging krijgen op uw garantie. Standaard zit er 2 jaar op de accu, maar door u te registreren bij de fabrikant met uw aankoop bon van Ikwilum.nl word dit verlengd tot 5 jaar! Vraag bij aankoop naar nadere informatie over registratie zodat u zeker weet dat u de volledige garantie gewaarborgd heeft.Specificaties

IP-Klasse:

IP 65

Capaciteit:

210 Ah / 2688 Wh

Beveiligingen:

Overstroom / Over– en Onderspanning / Kortsluiting / Temperatuur

Nominaal Voltage:

12,8 V

Max. Laadstroom:

150 A

Max. Laadvoltage:

14,6 V

Max. Ontlaadvoltage:

<10,5 V

Gebruikstemperatuur:

-20°C tot +60°C

Laadtemperatuur:

0°C tot +45°C

Opslagtemperatuur:

-10°C tot +45°C

Gewicht:

18,4 kg

Communicatie:

Bluetooth, CAN-BUS, I²C

Garantie:

5 jaar * (2 jaar standaard + 3 jaar extra na registratie)

Levensduur:

>3000 cycli (80% DOD)

Cel Chemie:

LiFePO4 (Lithium Ijzer Fosfaat)

Afmetingen:

330 x 230 x 170 mm

Nominale continu stroom: 250A/3200W
Kortstondige stroom(<20sec):   400A/5100W(<20 SEC)
Piekstroom (<0,5sec): 500A/6000W(<0,5)


Montage door Ikwilum.nl

Wilt u de accu door ons laten plaatsen? Dat kan uiteraard, neemt u dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Plaatsing van de accu vind plaats in onze werkplaats te Zwijndrecht(NL). Op het moment dat u ons belt voor een afspraak dan kunnen wij u ook een inschatting doen van de arbeidskosten en hoe lang de plaatsing ongeveer zal duren.
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:PowerXtreme X210 lithium accu.
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page