PowerXtreme X210 lithium accu: vernieuwd model met verwarmingselement

€ 2.099,00
Op voorraad


verzending: op Werkdagen Voor 16:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden

Afhalen: Op werkdagen tussen 9:00 & 16:00

Art. nr. EP108

    ICL bestellen? klik hier voor info

PowerXtreme X210 lithium accu vernieuwd model!
De PowerXtreme X210 is vernieuwd en beschikt nu over een verwarmingselement waardoor u niet alleen onder koude omstandigheden de accu kunt gebruiken maar ook tot -30 °C kunt opladen. Dit model is vooral bedoelt voor installatie in camper en boot. Zoals we gewend zijn van PowerXtreme staat de X210 voor 210Ah. Deze accu beschikt dus over een behoorlijke capaciteit om lang zonder wallstroom te kunnen staan. Doordat de accu zo laag en compact is gebouwd kan hij ook onder een voorstoel van bijvoorbeeld een ducato geplaatst worden.
 
Vanwege de hoge energie-dichtheid is de accu superlicht, hij weegt slechts 19,1 kg! De X210 is zeer krachtig en levert 250A continue stroom en 750A(max 1sec.)piekstroom. Bovendien kan u eenvoudig meerdere PowerXtreme X210’s parallel met elkaar verbinden.
 
Laden van de accu
De PowerXtreme X210 beschikt niet over een interne lader zoals bijvoorbeeld bij de X30. Omdat de accu veelal gebruikt wordt in een camper is dit ook niet nodig omdat de camper over het algemeen al beschikt over een oplaadsystseem voor accu's. Waar u wel op moet letten is dat de X210 geladen moet worden met een voltage tussen de 14,3 en 14,6. Camper laadsystemen zijn veelal in te stellen op verschillende standen zoals nat, gel en AGM maar voor de lithium accu zou er een Lifepo4 stand op moeten staan. Zolang 1 van de instellingen in iedergeval voldoet aan de voltage waarde dan kunt u die ervoor gebruiken. Niet de juiste instelling maar toch een PowerXtreme accu? Dat kan prima u heeft dan een laadbooster nodig deze plaatst u tussen het huidige laadsysteem en de accu. Deze oplossing dient ook gebruikt te worden bij euro 5 & 6 modellen met een slimme dynamo. Klik hier voor verschillende DC-DC boosters. 

 

Bluetooth
Alle PowerXtreme 12V modellen beschikken over een bluetooth module welke intern in de accu is verwerkt. Door deze module kunt u gemakkelijk de accu status aflezen op uw telefoon. Voor zowel Android als IOS is een app, als u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd dan kunt u met een druk op de knop zien of uw accu nog voldoende spanning heeft maar ook hoeveel laad cycli de accu al gehad heeft. Zie hieronder 2 voorbeeld schermen van de app:

app1   

app2

In bovenstaande afbeeldingen ziet u onder andere dat het simpel af te lezen is hoeveel procent u nog over heeft. Ook handig wanneer u aan het verbruikend bent ziet u met hoeveel Ampère dit is en hierop kunt u gemakkelijk doorrekenen hoelang u dan kunt blijven staan zonder te laden. De tweede afbeelding is het deel waarmee u de accu zelfs uit kunt zetten voor bijvoorbeeld winteropslag. Het uit kunnen schakelen van de accu is extra handig bij accu's die onder een voorstoel gemonteerd zitten waar je niet gemakkelijk bijkomt om een pool los te koppelen. 

 

5 jaar garantie 5 jaar garantie

 

Omdat Ikwilum.nl is aangesloten als officiële dealer van de PowerXtreme producten kunt u een verlenging krijgen op uw garantie. Standaard zit er 2 jaar op de accu, maar door u te registreren bij de fabrikant met uw aankoop bon van Ikwilum.nl word dit verlengd tot 5 jaar! Vraag bij aankoop naar nadere informatie over registratie zodat u zeker weet dat u de volledige garantie gewaarborgd heeft.

 

Specificaties

IP-Klasse:

IP 65

Capaciteit:

210 Ah / 2688 Wh

Beveiligingen:

Overstroom / Over– en Onderspanning / Kortsluiting / Temperatuur

Nominaal Voltage:

12,8 V

Max. Laadstroom:

150 A

Max. Laadvoltage:

14,6 V

Max. Ontlaadvoltage:

<10,5 V

Gebruikstemperatuur:

-20°C tot +60°C

Laadtemperatuur:

-30°C tot +45°C

Opslagtemperatuur:

-10°C tot +45°C

Gewicht:

19,1 kg

Communicatie:

Bluetooth

Garantie:

5 jaar * (2 jaar standaard + 3 jaar extra na registratie)

Levensduur:

>3000 cycli (80% DOD)

Cel Chemie:

LiFePO4 (Lithium Ijzer Fosfaat)

Afmetingen:

330 x 230 x 170 mm

Nominale continu stroom: 250A/3200W
Kortstondige stroom:   400A/5100W(max. 30 sec)
Piekstroom: 750A/6000W(max. 1 sec)

 

Montage door Ikwilum.nl
Wilt u de accu door ons laten plaatsen? Dat kan uiteraard, neemt u dan telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Plaatsing van de accu vind plaats in onze werkplaats te Zwijndrecht(NL). Op het moment dat u ons belt voor een afspraak dan kunnen wij u ook een inschatting doen van de arbeidskosten en hoe lang de plaatsing ongeveer zal duren.
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:PowerXtreme X210 lithium accu: vernieuwd model met verwarmingselement
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page