Combiset Optima Yellow Top S2.7

€ 319,00
Op voorraad
1-3 werkdagen

4016987113639
Art. nr. HE041

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

Ikwilum Combiset Optima Yellowtop S2.7

Deze combinatie set is ideaal als vervang set voor de traditionele natte accu voor de CaravanMover. Een voordeel van de Optima accu is dat het een droge accu is, hierdoor hoeft deze niet meer in een grote accubak. De accu weegt een 12 kilo wat neerkomt op een mooi aantal kilo besparing ten opzichte van een 105 Ah natte accu welke u hoogstwaarschijnlijk op dit moment voor de CaravanMover zult gebruiken.


Door gebruik te maken van een AGM spiral techniek kan hij ondanks zijn 38 Ah toch een 25 minuten rangeren met de CaravanMover, dit komt omdat de accu vele malen beter omgaat met zijn energie dan een natte accu. Ook heeft deze accu een minimale zelf ontlading zodat hij ook voor langere tijd opgeslagen kan worden zonder hem steeds bij te hoeven laden. Voordat u de accu weg zet is het wel aan te raden om hem enkele dagen aan de acculader te hebben gehad en vervolgens de accuklemmen van de polen te ontkoppelen. Door de accuklemmen te ontkoppelen zorgt u ervoor dat er geen lek spanning kan ontstaan zodat de accu zijn spanning kan vasthouden. Deze accu set raden wij aan bij caravans tot een gewicht van 1400 kilo max. Mocht uw caravan aan deze voorwaarde voldoen, maar u wilt ook een aantal dagen zonder 230V op een camping plek staan dan raden wij de S4.2 variant aan. Wij raden in de vorig genoemde situatie liever de S4.2 aan i.v.m. Ah capaciteit welke hoger is en u dus langer verlichting en dergelijken kan laten branden op de accu. 

De acculader in deze set is geschikt voor accu's van het type AGM, dit is belangrijk i.v.m. het laadprofiel welke de accu nodig heeft. Mocht u dus niet beschikken over een acculader met AGM stand dan is ons advies zeer zeker te gaan voor deze combinatie set om de levensduur van de accu te waarborgen. Ook beschikt onze combinatie set over een mooi frame voor de de accu, want zoals eerder gezegd de accu hoeft niet meer in een grote accubak en dit bespaard ruimte. Door de meegeleverde accusnelklemmen zijn niet alleen uw accupolen direct beschermd, maar deze klemmen zijn ook nog eens makkelijk te ontkoppelen van de accu doormiddel van een kliksysteem.  

Optima Yellow Top 38Ah S-2.7

Deze Optima Yellotop batterij gaat voor zwaar gebruik geen uitdaging uit de weg met zijn spiracell technologie. En hij is beter bestand tegen trillingen dan elke andere batterij – hij is tot 15 keer trillingsvaster. Optima's Yellowtop gaat wel driemaal zo lang mee als traditionele batterijen en blijft gegarandeerd ononderbroken energie leveren gedurende de gehele ontladingscyclus. De energie is schoon met een hoger uitgangsvermogen dan conventionele batterijen. Dankzij het compacte formaat is het gewicht ook minimaal en past hij beter in krappe ruimtes. De batterij is volledig afgesloten en lekvrij, optimaal bestand tegen extreme temperaturen en kan gedurende lange perioden worden opgeslagen. En hij is helemaal onderhoudsvrij

Capaciteit

CCA EN

Gewicht kg 

Maat

12V 38Ah

460 EN

11,6

237x129x227


NDS SMARTCHARGER Acculader SC12-4 12V-4A

NDS SC12-4 SmartCharger (12 V/4 A) is een acculader met microprocessor om accu's van o.a. motorfietsen, boten en caravans op te laden. De lader laadt in maximaal 9 stappen, waaronder ook een diagnosestap om te checken of de accu goed functioneert. Ook ontzwaveling is één van die stappen. Dit helpt om de accuplaten vrij te houden van sulfaat en de levensduur van uw accu te verlengen. De SC12-4 houdt de accu bovendien op 95-100% capaciteit.

Beschermklasse IP65

NDS heeft de SC12-4 acculader stofdicht en sproeidicht gemaakt (klasse IP65). Deze lader is dan ook prima te gebruiken in ongunstige omstandigheden, bijvoorbeeld in stoffige of vochtige ruimtes.

Technische gegevens NDS SC12-4 SmartCharger

  • Nominale spanning: 6 V/12 V
  • Laadstroom: 1-4 A
  • Max. laadspanning: 7,5-14,4 V
  • Accutype: AGM/Gel/Loodzuur/Lithium
  • Activeringsspanning: 2 V
  • Accucapaciteit: 5-80 Ah (onderhoud tot 100 Ah)
  • Laadtype: 9 stappen
  • Beschermingsklasse: IP65


 

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Combiset Optima Yellow Top S2.7
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page