Victron acculader IP65 12V 4A of 0,8A met DC stekker

€ 47,00
Op voorraad


verzending: 2 werkdagen

Afhalen: 2 werkdagen

8719076002161
Art. nr. VI015

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

Victron acculader IP65 12V 4A of 0,8A met DC stekker

Victron IP65 acculader met DC-stekker geschikt voor 12V accu. Heeft twee laadstroomopties 12V/4A – 12V/0,8A en daardoor ook te gebruiken voor hele kleine accu's. De meegeleverde klemmen, aansluitogen of een stekker voor een sigarettenaansteker kunnen, afhankelijk van de toepassing, met een DC-stekker op de lader worden aangesloten.
Opslag-modus
De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In de opslag-modus wordt de druppelspanning verlaagd tot 13,2 V om gasvorming en corrosie van de positieve platen tot een minimum te beperken. Eén keer per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

Bescherming
De lader is beschermd tegen oververhitting en aansluiting met omgekeerde polariteit De uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 40 ºC stijgt, maar de lader stopt niet. Het uitgangsrelais beschermt tegen omgekeerde polariteit.

Vijf leds voor status- en modusaanduiding
De lader start altijd in de STANDBY-modus als deze op een AC-stroomvoorziening wordt aangesloten. Als de AC-voeding is aangesloten, gaat de led STAND-BY branden. Er staat dan geen spanning op de uitgang. Na aansluiting op een accu (accuspanning moet hoger zijn dan 8,5 V) kan met de knop MODE worden gekozen uit drie laadprofielen.
Schrijf een waardering
Je oordeelt over:Victron acculader IP65 12V 4A of 0,8A met DC stekker
Jouw score

Webwinkel-keur


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page