NDS KBP160WP Zonnepaneel Black 160W SET + Suncontrol MPPT

€ 339,00
Niet op voorraad
Is vervangen door KBP155WP en de KBP180WP

8058093762727
Art. nr. BB002

    ICL bestellen? klik hier voor info

zitzak-actie-ikwilum.nl

De 160Watt is vervangen door de 155W en 180W Blacksolar. Zie direct links: 

NDS KBP160WP Zonnepaneel Black 160W SET + Suncontrol MPPT

Zonnepaneel set voor camper, boot of caravan

De NDS KBP160WP (160W) is een complete set om een zonnepaneel op uw camper, caravan of boot te monteren. Naast een zwart NDS BS160WP (160W) zonnepaneel, bestaat de set uit de NDS Suncontrol MPPT SC300M laadregelaar, 6 meter kabel en een dakdoorvoer. Deze set voorziet de accu’s in uw voertuig van stroom via zonne-energie.

Zie in onderstaand filmpje hoe wij een 120Watt versie unboxen. U kunt in dit filmpje goed zien hoe het product verpakt word, wat de geïntegreerd montage beugel precies inhoud en welke andere toebehoren er bij een complete set van NDS meegeleverd worden.

Monteren met geïntegreerde beugels

Het zwarte NDS zonnepaneel wekt tot 160W energie op. Het is ongeveer 163 x 68 cm en komt met geïntegreerde montagebeugels ongeveer 6 cm boven het dak van uw camper of caravan. Het zonnepaneel vangt dankzij de zwarte kleur nog meer zonlicht op dan reguliere zonnepanelen. Ook is het paneel zo ontwikkeld, dat het bij zwak licht (zonsopkomst of -ondergang) meer licht opvangt. Door de al geïntegreerde montage beugels kost het u minder tijd en is het gemakkelijker het paneel te installeren.

Het monteren van het paneel op het dak is vrij simpel. U zorgt ervoor dat het dak waar het paneel moet komen schoon is en ontvet. Het hiervoor genoemde is zeer belangrijk voor de hechting van de montage kit welke het paneel op uw dak moet houden. Niet alleen het dak moet schoon en ontvet zijn maar uiteraard ook de delen waar op het zonnepaneel de kit zal komen. Qua kit keuze is het uiteraard belangrijk dat deze geschikt is voor het monteren van een zonnepaneel. Het is ten zeerste aan te raden om voor u de montagekit gebruik het productinformatieblad hiervan te lezen. Op het productinformatieblad zijn belangrijke punten terug te vinden voor een goede montage. Zo kunt u op het productinformatieblad vinden bij welke temperaturen u de kit mag gebruiken maar ook de droog tijd bij verschillende temperaturen.

Accu’s opladen via zonnepanelen

De NDS Suncontrol MPPT SC300M laadregelaar laadt de accu’s in uw voertuig tot 20A per uur bij. De lader is geschikt voor AGM-, gel- en loodzuuraccu’s en kan 4 ladingcurves aan, waaronder de desulfateringfase die belangrijk is voor de levensduur van accu’s. Wat helemaal mooi is aan de MPPT SC300M dat deze ook geschikt is voor de lithium(LifePo4) accu’s welke steeds vaker gebruikt worden in onder andere de caravan en camper. Het gekke is dat bij de algemene informatie welke over het product terug te vinden is nergens word gesproken over de lithium(LifePo4) instelling. Echter wanneer je in de handleiding van het product kijkt dan komt wel naar voren dat deze is in te stellen. Zie afbeelding hieronder:

Laad instelling SC300M

De Suncontrol SC300M laadregelaar kan gebruikt worden om de huishoud accu van caravan, camper of boot op te laden. Ook heeft de laadregelaar een uitgang voor het laden van een start accu. Ook is het mogelijk een tweede zonnepaneel op de laadregelaar aan te sluiten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u nu voldoende heeft aan een paneel maar in de toekomst toch meer vrij gaat staan, voordeel is dan dat u dus alleen een extra paneel hoeft aan te schaffen.

Het aansluiten van de bedrading op de laadregelaar is vrij gemakkelijk. Onderstaand ziet u in ons filmpje hoe het zonnepaneel en de accu aan te sluiten op de laadregelaar.

NDS KBP160WP

 • 36 monocellen
 • Afmeting (l x b x h): 1625 x 676 x 60 mm
 • Gewicht: 14 kg

Technische gegevens
 • Maximum vermogen: 160W (tolerantie +/- 3%)
 • Nominale spanning: 12 Volt
 • Nullastspanning: 23,01V
 • Spanning bij max. vermogen: 19,01V
 • Stroom bij max. vermogen: 8,42A

Leveringsomvang:

 • Zwart NDS 160W zonnepaneel met geïntegreerde montagebeugels
 • Suncontrol SC300M MPPT laadregelaar
 • 6 meter kabel
 • Dakdoorvoer

Montage door Ikwilum.nl

U kunt bij ons ervoor kiezen om het product zelf te monteren of door ons in onze werkplaats. Als wij de montage voor u mogen verrichten neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak, maar ook niet onbelangrijk montage kosten. Aan de hand van een aantal vragen die wij u stellen kunnen wij u aangeven wat de montage kosten zullen worden. Uiteraard mag u ook per email contact op nemen, langs komen bij ons filiaal in Zwijndrecht voor een echt persoonlijk advies is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Meer weten over Ikwilum’s montages? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over zonnepaneel montage, en zie welke producten wij nog meer monteren.

www.ikwilum.nl/montage

Schrijf een waardering
Je oordeelt over:NDS KBP160WP Zonnepaneel Black 160W SET + Suncontrol MPPT
Jouw score


Mogen wij ons even voorstellen?

zonnepaneel-home-page